Terug naar Nieuws

Nieuw Nationaal Strategisch Plan Aquacultuur NSPA 2021 – 2030

Visserij

Samen met het nieuwe programma van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken, Visserij en Aquacultuur (EFMZVA 2021 – 2027) actualiseren de Europese lidstaten hun nationale strategische meerjarenplannen voor de ontwikkeling van de aquacultuur. Die plannen worden opgemaakt volgens de Europese richtsnoeren hierrond. 



In België wordt dit NSPA opgebouwd door het samenvoegen van de Vlaamse en Waalse voorbereidingen, die met de regionale stakeholders besproken werden. Dit biedt op zijn beurt het kader voor de financiële ondersteuning voor de aquacultuursector vanuit het Belgisch programma EFMZVA.



Het NSPA 2021 – 2030 bevat: 

  • een uitgebreide en actuele contextschets van de volledige Belgische aquacultuursector, met een analyse van de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen;
  • de Belgische vooruitgang ten opzichte van de strategische richtlijnen van 2013;
  • de strategische doelstellingen voor de periode 2021 – 2030, waarbij voortgebouwd wordt op de vorige doelstellingen. Er wordt dus ingezet op de ontwikkeling van een moderne, ecologisch en economisch duurzame (en geïntegreerde) aquacultuursector, zowel op land als op zee. 

Meer informatie over het NSPA vindt u op onze website bij Aquacultuur | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be).

 

Dit nieuwsbericht werd verspreid via de nieuwsbrief van Zeevisserij en Aquacultuur. Door u te registreren voor deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op deze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur.

Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur

 

Delen: