AFGELAST: Bezoek de stand van het departement en ILVO op Agribex van 8 tot en met 12 december

UPDATE 26/11/2021: AGRIBEX GEANNULEERD

Van 8 tot en met 12 december 2021 slaat Agribex opnieuw zijn tenten op in Brussels Expo. U vindt er de stand van het Departement Landbouw en Visserij en ILVO in hal 5 (nummer 5204). Breng ons zeker een bezoekje, neem deel aan onze wedstrijd en win een leuke prijs!

Bedrijfskeuzes baseren op kennis en data

Als hoofdthema van onze stand kozen we dit jaar voor ‘kennis en data als basis voor goed doordachte bedrijfsbeslissingen’. Een logische keuze, want enkele maanden geleden lanceerde ons departement een gloednieuwe cijferwebsite over land- en tuinbouw. Deze website bevat een schat aan cijfers over de land- en tuinbouw in Vlaanderen. Zoekt u markt- en prijsgegevens voor uw sector of een inschatting van hoeveel landbouwers in uw gemeente/provincie hetzelfde produceren? Neem een kijkje op de website en gebruik deze cijfers bij het nemen van uw gerichte bedrijfsbeslissingen. U doet er zeker voordeel mee!

Landbouwmonitoringnetwerk (LMN)

Kent u het Landbouwmonitoringnetwerk al? U kunt bij het Landbouwmonitoringsnetwerk van het departement terecht voor een gratis bedrijfseconomische boekhouding. In ruil gebruiken we uw gegevens anoniem voor onze studies over de rentabiliteit van landbouwsectoren. Het LMN telt nu al 600 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven, maar we zoeken steeds nieuwe deelnemers om de cijfers en steekproeven representatief te houden voor de Vlaamse land- en tuinbouw. Op onze stand geven we u graag meer informatie over deelname aan het Landbouwmonitoringnetwerk.

Weeg- en karkasgegevens runderen en varkens

Als veehouder bent u ongetwijfeld geïnteresseerd in de weeg- en karkasgegevens van uw geslachte runderen en varkens. Welke gegevens zijn juist beschikbaar in de verschillende databanken? Waar kunt u de weeg- en karkasgegevens van uw runderen en varkens raadplegen? Maak van deze karkas- en weeggegevens om uw bedrijfsvoering te evalueren en te verbeteren. Wij zetten u op Agribex graag op weg!

Interactieve verdienwijzer en rekentools veehouderij

Onze ILVO-collega’s gidsen u op onze stand graag door de interactieve verdienwijzer. Deze verdienwijzer zet u aan het denken over uw verdienmodel. Passen uw activiteiten en producten wel bij uw bedrijf en afzetkanalen? In geen tijd ontvangt u in uw e-mailbox een rapport om mee naar uw bedrijfsadviseur of bank te stappen. Verder tonen de collega’s van het Rundveeloket, Varkensloket en Pluimveeloket interessante rekentools en websites voor uw bedrijfsvoering.

Reden genoeg dus om ons een bezoekje te brengen van 8 tot en met 12 december op standnummer 5204. Onze experten staan klaar om uw vragen te beantwoorden! Ook Boeren op een Kruispunt kan via onze stand gecontacteerd worden. En wees gerust: de beursorganisatie doet er alles aan om uw bezoek veilig te laten verlopen - meer info op Agribex - Samen voor een veilige beurs.