Terug naar Agenda

VEMIS-studiedag: Vlaams emissiedossier in de kijker (Melle)

STUDIEDAG
Fysiek

Het consortium VEMIS bestaande uit: ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve, Provincie West-Vlaanderen, UGent, Boerenbond en het Departement Landbouw en Visserij organiseren een studienamiddag over emissies.

Tijdens deze studienamiddag willen we het Vlaams emissieonderzoek in de kijker zetten.

Op wetgevend vlak zijn er in Vlaanderen heel wat bepalingen rond emissies. De wetgeving is erop gericht om de impact van emissies op de gezondheid en het milieu te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. De nood aan oplossingen is dus groot. Het Vlaams emissieonderzoek richt zich onder andere op het meten en analyseren van emissies. In het verleden is al heel wat onderzoek gedaan naar emissies in Vlaanderen. Dit onderzoek heeft geleid tot een beter inzicht in de hoeveelheden en de samenstelling van de emissies afkomstig uit de veehouderij. Welk onderzoek is in het verleden gebeurd en met welk onderzoek zijn we vandaag bezig. Met welke meetmethoden wordt er vandaag gewerkt en welke meetmethoden kunnen er in de (nabije) toekomst gebruikt worden. Welke emissie reducerende maatregelen werden in het verleden reeds onderzocht en welke onderzoek loopt momenteel.

 

vrijdag 24 maart 2023, 12u – 17u | MELLE

ILVO Plant - Caritasstraat 39, Melle (auditorium)

 

Programma 

VEMIS-studiedag: Vlaams emissiedossier in de kijker
12:00 Ontvangst met broodjes
12:45 Introductie
12:50 Hoeveel en welke emissies worden geëmitteerd?
14:15 Wat mag je emitteren?
14:45 Pauze
15:15 Hoe emissies reduceren en resultaten uit vorige projecten?
16:30 Jouw mening telt!
17:00 Netwerkmoment  

Op de VEMIS-website kunt u het gedetailleerde programma VEMIS studiedag raadplegen.

Inschrijving

De inschrijvingen van deze studiedag worden beheerd door het secretariaat van VEMIS. De gegevens die u indient bij de inschrijving worden naar het secretariaat van VEMIS (Inagro) verzonden.

Schrijf u in voor de VEMIS-studiedag Vlaams emissiedossier in de kijker

Inschrijven kan tot en met 19 maart 2023

Meer info

Consortium VEMIS: ILVO, Inagro, Hooibeekhoeve, Provincie West-Vlaanderen, UGent, Boerenbond en het Departement Landbouw en Visserij

ILVO Plant, Caritasstraat 39 (auditorium)
9090 Melle
België

Delen: