Terug naar Agenda

Vlaamse Voedseltop: opendeurdag landbouw- en agrovoedingsbedrijven en onderzoeksinstellingen

CONGRES
Fysiek

Vlaamse Voedseltop 

Op dinsdag 29 november 2022 stellen Vlaams minister van landbouw en voeding Jo Brouns en het Departement Landbouw en Visserij de Vlaamse Voedselstrategie voor in Roeselare.

Opendeurdag landbouw- en agrovoedingsbedrijven en onderzoeksinstellingen (11-14 uur)

Maar er gebeurt die dag nog meer! Zes landbouw- en agrovoedingsbedrijven en onderzoeksinstellingen openen tussen 11 en 14 uur hun deuren voor alle geïnteresseerden. Zo kan iedereen met eigen ogen vaststellen hoe ons Vlaamse voedselsysteem zorgt voor gezond en duurzaam voedsel voor iedereen, inspeelt op allerhande uitdagingen en voorop loopt qua innovatie.

Het gaat om:

  1. Agropolis (Kinrooi): Home - Agropolis (agropolis-kinrooi.be)
  2. Agrotopia (Roeselare): Agrotopia | Inagro
  3. Bonmush-Bonrill (opendeurdag op locatie in Oostakker): BonMush - FINEST VEGGIE | 100% Belgisch 🇧🇪
  4. Depot Margo (Diepenbeek): Depot Margo
  5. Heirbaut (Temse): Heirbaut Hoeveproducten
  6. ILVO Food Pilot (Merelbeke): Food Pilot opent de deuren voor de Vlaamse Voedseltop

Plan dus zeker een bezoek aan één of meerdere bedrijven vooraleer u naar Roeselare afzakt en/of informeer uw medewerkers over dit initiatief. Zo kan de lunchpauze met een ‘voedselverhaal in de praktijk’ ingevuld worden! Voor meer informatie neem contact op met de deelnemende bedrijven.

Extra: stakeholderconferentie op 2/12/2022

Op 2 december vindt in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel een stakeholderconferentie plaats waarop dieper ingegaan wordt op de strategie en de deals. Hier stellen de voedselveranderaars hun resultaten voor. Op dit event brengen we geïnteresseerden uit agrovoedingsketen, onderzoek, middenveld en beleid samen rond de voedselstrategie. Geef ons zeker een seintje op voedsel@lv.vlaanderen.be als u hieraan wil deelnemen.

België

Delen: