Terug naar Nieuws

Departement Landbouw en Visserij en ILVO samen op Agriflanders

Beleid

Van 12 tot en met 15 januari vindt Agriflanders 2023 plaats in Flanders Expo in Gent. Breng ons zeker een bezoekje in hal 4 (standnummer 4431) en win een leuke prijs!

Nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027

Het nieuwe Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) start op 1 januari 2023. Onze stand staat dan ook in het teken van dit thema. We informeren u over alle (nieuwe) GLB-maatregelen. U krijgt de meest actuele info en u kunt bij ons terecht voor de GLB-infofiches die passen bij uw bedrijf.

Wilt u weten voor welke GLB-steun uw bedrijf mogelijk in aanmerking komt? Kom dan zeker ook de GLB-subsidiewijzer raadplegen.

Op onze stand krijgt u ook een demonstratie van de LV-Agrilens app. Wilt u uw dossiers sneller en gemakkelijker vervolledigen via foto’s van uw percelen? Of perceelsinfo en nuttige kaartlagen altijd op zak hebben? Met de LV-Agrilens app kan dat allemaal. Onze medewerkers helpen u om de LV-AgriLens app te downloaden op uw smartphone.

Onze experten staan elke dag paraat om u uitleg te geven.

ILVO

Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) presenteert tijdens Agriflanders zijn Living Labs en u krijgt meer info over teelten zoals soja, quinoa, luzerne, veldbonen en voedererwten.

Infosessies nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027

Op donderdag- en vrijdagvoormiddag organiseert het Vlaams Ruraal Netwerk, in samenwerking met het Departement Landbouw en Visserij, verschillende infosessies, waar telkens een specifiek onderdeel van het GLB wordt toegelicht.

Op donderdag staan volgende sessies op het programma: conditionaliteit (cfr. randvoorwaarden), actieve landbouwer en verschillende vormen van inkomenssteun, biologische landbouw en VLIF-maatregelen. Vrijdag hebben we het over: maatregelen op grasland, maatregelen m.b.t. erosie, gekoppelde steun voor het houden van zoogkoeien, bufferstroken, maatregelen op akkers, conditionaliteit, diergerelateerde maatregelen en VLIF-maatregelen.

Interesse om één of meerdere sessies te volgen? Dan vindt u meer info en de mogelijkheid om in te schrijven op de website van het Vlaams Ruraal Netwerk:

Wedstrijd

Ook deze keer organiseren we een wedstrijd op de stand. Kunt u de vragen oplossen (de antwoorden zijn te vinden op de stand), dan wint u een leuke prijs. Doe dus zeker mee!

Boeren op een Kruispunt

Vzw Boeren op een Kruispunt is aanwezig op onze stand om op uw vragen of vragen van uw familieleden of vrienden te antwoorden. Ook een discreet gesprek is mogelijk.

Delen: