Terug naar Nieuws

Gezondheid is meer dan 'niet ziek zijn'

Bedrijfsvoering

Individueel en vertrouwelijk gesprek met gezondheidsconsulent

In het kader van het demonstratieproject ‘Boerenverstand, rust in je hoofd’ is het mogelijk om een individueel en vertrouwelijk gesprek aan te vragen met een CM-gezondheidsconsulent om over uw welzijn en gezondheid te spreken. Dit is volledig gratis en u hoeft geen lid te zijn van dit ziekenfonds of van een landbouworganisatie. Gezondheid is immers meer dan ‘niet ziek zijn’, maar ook uw welbevinden, levenskwaliteit, sociale contacten, dagelijks functioneren, stressfactoren, … kunnen tijdens dit gesprek aan bod komen.

De CM-gezondheidsconsulenten zijn beschikbaar op onderstaande momenten. Interesse? Stuur uw lokale gezondheidsconsulent een mailtje en plan een afspraak in:

Cursus om u te wapenen tegen stress

In hetzelfde demonstratieproject is er daarnaast een zesdelige wekelijkse avondcursus ‘Word je eigen gids bij stress en spanning. Deze wordt georganiseerd van donderdag 21 september tot en met donderdag 26 oktober ’ in Nevele (19u30-22u00). Deze cursus is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ‘stress’ en ermee aan de slag wil gaan. De cursus is preventief bedoeld. Na het volgen van deze workshops hebt u inzicht in hoe stress werkt en hoe er mee om te gaan. Tijdens elke sessie komt een ander aspect van stress aan bod.

De cursus is eveneens gratis en toegankelijk voor iedereen, mits u vooraf inschrijft en zolang de cursus niet volzet is. Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier ‘Word je eigen gids bij stress en spanning’. Voor vragen neem contact op met Noenja Joos, noenja.joos@boerenbond.be of via 016 28 60 76.
 

Dit demonstratieproject krijgt steun uit het Vlaams programma voor Plattelandsontwikkeling 2014-2020 (PDPO III). Meer informatie hierover vindt u op Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) 2014-2020 | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be) en PDPO III-maatregelen | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be).

Delen: