Terug naar Nieuws

Hoe gaat u in gesprek met iemand die aan zelfmoord denkt?

Plant

Gratis webinar voor landbouw(st)ers en hun omgeving op dinsdag 26 juli om 20u

In deze uitzonderlijke periode is mentaal welzijn van groot belang. Nu er steeds opnieuw veranderingen zijn, loeren donkere gedachten vaak sneller om de hoek. Misschien maakt u zich zorgen om iemand die zich minder goed in z’n vel voelt of die (mogelijk) aan zelfmoord denkt? Misschien weet u soms niet goed hoe u hierover in gesprek kan gaan? Deze gratis webinar wil u helpen om signalen te herkennen en om gepast te reageren.

Voor wie is dit interessant? 

Deze webinar is er voor iedereen die in zijn/haar omgeving mensen kent die met hun mentaal welzijn worstelen én voor iedereen die interesse heeft voor de preventie van zelfdoding. Denkt u zelf aan zelfmoord, ga dan naar www.zelfmoord1813.be of bel anoniem en gratis naar het nummer 1813. Nabestaanden kunnen terecht bij Werkgroep Verder via info@werkgroepverder.be. Ook bij Boeren op een Kruispunt kunt u steeds terecht.

Voor wie is het webinar bedoeld?

Het webinar is bedoeld voor landbouw(st)ers en hun omgeving. Wie op 26 juli niet kan deelnemen, kan aan een latere editie deelnemen (voorzien in september/oktober 2022, precieze datum wordt nog gecommuniceerd). Voor erfbetreders wordt in de maand september of oktober een apart webinar georganiseerd.

Wat kan je verwachten? 

Deze webinar wordt aangeboden door het Departement Landbouw en Visserij van de Vlaamse overheid en wordt verzorgd door stafmedewerkers van het Centrum ter preventie van Zelfdoding. De webinar biedt een theoretische introductie over wat zelfmoord is, wat we weten over zelfmoord in Vlaanderen en hoe iedereen een rol kan spelen in de preventie ervan. Nadien reiken we handvatten aan die u helpen om signalen te herkennen en een gesprek te voeren over zelfmoord. Via praktijkvoorbeelden maken we dit tastbaar.

Praktisch en inschrijven

De online webinar gaat door op dinsdag 26 juli om 20 uur en duurt één uur. Het is gratis maar op voorhand inschrijven is wel nodig (max 100 deelnemers).

Ik schrijf mij in

Vóór de start van de webinar ontvangt u een bevestigingsmail met een Zoom deelnemerslink (check ook zeker de spam-folder van je mailbox). Uw e-mailadres wordt enkel gebruikt om u uit te nodigen voor de webinar en om u nadien te mailen met de informatie. Daarna wordt uw mailadres bij ons gewist. Tijdens de webinar kunt u discreet deelnemen met een zelf gekozen gebruikersnaam (‘username’) en kunt u uw camera en microfoon afzetten.

Delen: