Terug naar Nieuws

Koolstoflandbouw of carbon farming: al van gehoord?

Beleid

Door koolstof op te slaan op het landbouwbedrijf, bijvoorbeeld in de bodem of houtige landschapselementen, wordt CO2 uit de atmosfeer vastgelegd. Zo levert de landbouw een positieve bijdrage in de strijd tegen de klimaatverandering.

Maar hoe kunnen we een landbouwer daar correct voor vergoeden? En hoe kan een (Vlaamse) koolstofmarkt werken? Wie bepaalt de spelregels? Deze vragen vormen de basis van het LIFE CarbonCounts project dat uitgevoerd wordt door het ILVO en het Departement Landbouw en Visserij.

ILVO publiceert nu een Engelstalige systeemanalyse van zo’n Vlaamse markt voor koolstof. Deze analyse gebeurde op basis van verschillende interviews met stakeholders, workshops en uitgebreide analyse van verschillende koolstoflandbouwprojecten in binnen- en buitenland. De volgende stap is de opmaak van een roadmap naar een Vlaamse markt voor koolstof.

Wil u het rapport lezen, of op de hoogte blijven van het project? Hebt u vragen? Neem dan zeker een kijkje op onze website bij Onderzoeksproject LIFE CarbonCounts.

Delen: