Terug naar Nieuws

Voorbereiding EU-voorzitterschap in 2024

Beleid

Het lijkt nu nog veraf, maar het zal er sneller zijn dan u denkt: het jaar 2024. En dat jaar trappen we af als voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Van januari tot en met juni 2024 is België voorzitter. Rond de thema’s landbouw en visserij zit Vlaanderen natuurlijk (mee) op de voorzittersstoel. Er worden al heel wat activiteiten voorbereid, maar wie weet organiseert u ook iets? 

Zo’n voorzitterschap is een uitgelezen kans om aan Europa te tonen wat Vlaanderen te bieden heeft. Organiseert u in die maanden een initiatief of evenement voor het grote publiek? Probeer dan zeker het voorzitterschapslabel te krijgen, een Europees kwaliteitslabel dat Vlaanderen zal uitreiken aan een select aantal activiteiten.

U komt in aanmerking als u als middenveldorganisatie een publieksevenement organiseert rond de Vlaamse culturele, historische, erfgoed- en/of sportieve tradities. Ook als u de Vlaamse troeven rond innovatie, technologie en wetenschap in de verf zet, komt u in aanmerking. Een link met de thema’s van het Belgisch voorzitterschap is ook nodig – die thema’s vindt u in het projectplan. Tot slot moet u een internationaal publiek kunnen aanspreken. Maar voor de rest kan heel veel: van festivals tot optochten, voorstellingen, lezingen, beurzen, tentoonstellingen, … 

Interesse? Dien dan zeker uw kandidatuur met motivatie in bij het Vlaams Departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media op Event gepland in 2024? Haal het EU-voorzitterschapslabel binnen! | Departement Cultuur, Jeugd & Media (vlaanderen.be). Op deze website vindt u ook alle informatie over het verdere vervolg. De deadline voor indiening is 30 april 2023.

Delen: