Projectsubsidies

Het departement Landbouw en Visserij betaalt projectsubsidies uit. Er bestaat een brede waaier aan projectsubsidies die op het e-loket Landbouw en Visserij aangevraagd kunnen worden:

  • Demonstratieprojecten duurzame landbouw
    Subsidies om nieuwe productiewijzen te demonstreren in de praktijk, waarbij land- en tuinbouwers nieuwe mogelijkheden kunnen leren kennen op het vlak van bedrijfsmanagement, duurzame praktijken en technieken.

  • Europees Innovatiepartnerschap (EIP)
    Projecten voor de oprichting en werking van operationele groepen, gericht op de crisis in de dierlijke sector en op de plantaardige sector. Het doel is innovatie in de land- en tuinbouwsector stimuleren om economische ontwikkelingen te realiseren, en tegemoet te komen aan maatschappelijke uitdagingen.

  • Projecten relance 2021 - oproepen ‘realisatie eiwitstrategie’, ‘hergebruik restwater’, ‘samenwerking en digitalisering’
    Projecten in kader van het Vlaamse relanceplan ‘Vlaamse Veerkracht’, die de land- en tuinbouwsector extra stimulansen geven om verder te werken rond klimaatverandering, omgaan met water en droogte, inzetten op duurzame energie en circulaire economie, digitalisering en innovatie. Binnen deze projecten staan innoveren, samenwerken en delen van kennis centraal.


Heeft u een vraag over het e-loket? icoon mail ons Mail ons icoon bel ons Bel ons of een meekijksessie starten.