NETWERKEVENT: Eiwitrijke teelten (Oudenaarde)

Datum: 
25/09/2021

Op 25 september om 9u30 tot 13u organiseren Generation Food, Boerenbond en ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) een info- en netwerkvoormiddag voor producenten en verwerkers van eiwitrijke teelten in Oudenaarde.

Waarom? Er is een groeiende interesse voor de consumptie en verwerking van peulvruchten van eigen bodem. Deze gewassen passen bovendien in een duurzaam teeltplan en een gezond dieet. Tijdens dit netwerkevent brengen we landbouwers en andere ondernemers in voeding samen en krijg je beter inzicht in vraag en aanbod.

Wat? We brengen de dag op gang met korte infosessies langs de proefveldjes van ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij-, en Voedingsonderzoek) waar je deze gewassen kan zien groeien en verneem je waarom ze passen binnen een duurzame voedselproductie. Daarna brengen we een businesscase in beeld en willen we je inspireren met de verschillende verwerkingsmogelijkheden. Daarna kunnen de ondernemers 1-op-1 netwerken via het platform ‘Conversation starter’. Tijdens de netwerkreceptie voorzien we lekkere proevertjes.

Voor wie? Landbouwers, ondernemers in horeca/catering, retail, verwerkers, voedingsproducenten.

Meer info over het programma en de link voor inschrijving (vóór 18/9) vindt u op https://nl.generationfood.be/netwerkevent-nieuwe-teelten.

In februari 2021 lanceerde minister Crevits de Vlaamse eiwitstrategie 2021-2030. Meer info over waarom, wat en hoe dat we gaan doen vindt u op onze webpagina Beleid/Vlaamse kost/Eiwitstrategie.