Bezoek de stand van het Departement Landbouw en Visserij op Interpom Primeurs

Het Departement Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) nemen samen deel aan Interpom Primeurs in de hallen van Kortrijk Xpo op 25, 26 en 27 november 2018. Interpom Primeurs is de tweejaarlijkse vakbeurs voor de Europese aardappel- en groentesector.

Op de stand van het Departement Landbouw en Visserij, ILVO en VLAM (hal 6, standnummer 600A) kunnen landbouwers ontdekken hoe robotfoto’s en drones kunnen worden gebruikt om de jaarlijks terugkerende schimmel Alternaria solani digitaal in kaart te brengen. Hierdoor kunnen landbouwers sneller ingrijpen, wat erg belangrijk is omdat Alternaria solani op korte tijd veel schade kan aanrichten bij de aardappelplanten.

Daarnaast kunnen landbouwers op de stand ook informatie krijgen over de behandeling van spuitresten en over biozuiveringsystemen. Er is ook een presentatiefilmpje over de certificering van pootgoed, de meest geteelde aardappelrassen en de indelingsklassen en -normen.

Tot slot organiseert het Departement Landbouw en Visserij samen met ILVO op maandag 26 november 2018 een lunchsymposium in het Meeting Center van Kortrijk Xpo. ILVO-expert Bart Van Droogenbroeck zal er uit de doeken doen hoe aardappelen, dankzij innovatieve verwerkingstechnieken zoals microgolftechnologie, beter hun voedingswaarde behouden en minder reststromen creëren. Nicole Viaene doet de recentste resultaten uit het onderzoek naar plantenziekten uit de doeken en Johan Van Vaerenbergh staat stil bij een onderbelicht neveneffect van de extreme droogte deze zomer: een verhoogd risico op insleep van ziekten en plagen door de toegenomen handel in pootgoed en aardappelen.

Genoeg redenen dus om op Interpom een bezoekje te brengen aan de stand van het Departement Landbouw en Visserij!

Woordvoerder Landbouw en Visserij
Nele Vanslembrouck | Tel. 0498 94 58 71 of 02 552 77 17
nele.vanslembrouck@lv.vlaanderen.be

Persverantwoordelijke Landbouw en Visserij
Bart Merckaert | Tel. 0491 92 55 60 of 02 552 73 50
bart.merckaert@lv.vlaanderen.be

Samen met de minister stippelt het Departement Landbouw en Visserij het beleid uit rond land- en tuinbouw, zeevisserij en platteland. Het departement voert dit beleid uit, controleert en evalueert het. Daarvoor werkt het departement ook samen met het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV). Het Departement Landbouw en Visserij, ILVO, VLAM en SALV vormen samen het beleidsdomein Landbouw en Visserij.