Terug naar Nieuws

Brochure recreatieve visserij aan de Belgische kust en zee

Visserij

Nieuwe versie van de brochure recreatieve visserij aan de Belgische kust en zee

Bent u een recreatieve visser die af en toe aan de Belgische kust of op zee vist? Het Departement Landbouw en Visserij maakte een praktische brochure met de voornaamste regels waarmee u rekening moet houden bij de verschillende vormen van recreatieve visserij aan de Belgische kust en zee. Hieronder verstaan we: zeehengelen, kruien met een sleepnet, passieve strandvisserij en recreatieve visserij door vaartuigen uitgerust met een visnet. In deze brochure vindt u ook welke vergunning(en) u nodig heeft, wat expliciet verboden is en hoe u de visquota en minimumgroottes van gevangen vis respecteert.



Opgelet, de kustgemeenten kunnen specifieke voorwaarden opleggen. Check daarom ook steeds op voorhand het politiereglement van de gemeente in kwestie. 

Lees de brochure Recreatieve visserij aan Belgische kust. Regelgevend kader | Vlaanderen.be

Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur

Vorig jaar werd ook een nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur gelanceerd. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op onze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur. Abonneer u via Inschrijving Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur.​​

Delen: