Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid: infosessies in september en oktober in elke Vlaamse provincie

Het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) gaat van start op 1 januari 2023 en brengt wel wat veranderingen voor de landbouwer met zich mee. Daarom organiseert het Vlaams Ruraal Netwerk, dat de communicatie van het GLB trekt, in september en oktober in elke Vlaamse provincie twee infosessies, telkens van 13u tot 17u. 

Tijdens deze infosessies wordt op verschillende GLB-maatregelen ingegaan (voorwaarden, subsidies in de verzamelaanvraag zoals onder meer betalingsrechten en ecoregelingen, VLIF, samenwerking, vorming en advies …). Na de toelichtingen kunnen vragen gesteld worden. 

De infosessies zijn gepland op verschillende dagen en locaties. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel verplichtAlle data en locaties met inschrijvingslink vindt u op de website van het Vlaams Ruraal Netwerk bij GLB-infosessies 2023 - 2027. U schrijft zich in via de link op de datum en locatie van de infosessie die u graag wil volgen.

Ter info: op dit moment wordt de eerste versie van het Vlaams Strategisch Plan voor het GLB herwerkt: de opmerkingen van de Europese Commissie en de informatie uit de publieksbevraging (openbaar onderzoek) worden geanalyseerd en verwerkt. De besprekingen met de Europese Commissie zijn al opgestart en de samenwerking loopt goed. Zo staan we dichtbij de indiening van een tweede versie van het Vlaams Strategisch Plan. Volg dit op Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) | Departement Landbouw & Visserij (vlaanderen.be).