Landbouw en Visserij focust tijdens Werktuigendagen op pre-ecoregelingen, niet-productieve investeringen en eiwitten 

Op 25 en 26 september zijn er opnieuw de Werktuigendagen in Oudenaarde. Op de stand van het Departement Landbouw en Visserij krijgt u info over de nieuwe pre-ecoregelingen en niet-productieve investeringen. Samen met ILVO zet het departement ook het thema eiwitten in de kijker. Bij VLAM kunt u terecht voor informatie over gecertificeerd pootgoed en zaaizaden en maakt u kans op leuke wedstrijdprijzen. U vindt onze stand, nummer 159, in de Maalderijstraat.

Pre-ecoregelingen

De overgangsperiode naar het nieuwe GLB loopt tot 1 januari 2023. Voor 2022 kunt u intekenen op de volgende éénjarige pre-ecoregelingen:

Wilt u meer info? Bezoek onze stand tijdens de Werktuigendagen.

Niet-productieve investeringen

Met de steun voor niet-productieve investeringen wil de Vlaamse overheid u als landbouwer nog meer stimuleren om te investeren in het landschap, het milieu of in de biodiversiteit. Dit zijn investeringen die niet direct inspelen op de verhoging van de productie. Het gaat bijvoorbeeld om de aanplant van bomen en hagen, de aanleg van poelen en waterbekkens, maar ook bijenhotels, nestkasten of wild-redders kunnen steun krijgen.

Op 1 juli 2021 trad de nieuwe regeling voor niet-productieve investeringen in werking. Daarmee worden niet alleen de doelstellingen, maar ook de types van investeringen die voor steun in aanmerking komen, aanzienlijk uitgebreid. Ook het steunbedrag is sterk opgetrokken.

Heeft u interesse om te investeren in het landschap, het milieu of de biodiversiteit? Vraag meer info op onze stand.

Eiwitten

In het voorjaar lanceerden we samen met verschillende partners de Vlaamse eiwitstrategie 2021 – 2030. Met deze strategie willen we tegen 2030 een meer duurzame, diverse en toekomstgerichte eiwitvoorziening bereiken én de Europese zelfvoorziening in eiwitten verhogen.

Zes strategische thema’s moeten daarbij helpen: duurzaam dierenvoeder, duurzame dierlijke productie, meer plantaardige eiwitten, meer nieuwe eiwitten, meer productdiversiteit en duurzame eiwitconsumptie.

Tijdens de Werktuigendagen vestigen we samen met ILVO de aandacht op het thema ‘meer plantaardige eiwitten’. Kom zeker onze demoveldjes met eiwithoudende gewassen bekijken! 

Vlaamse overheid op één gezamenlijke stand

Het Departement Landbouw en Visserij, VLAM en ILVO staan samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit (B3W) op één stand (nummer 159). U vindt ons in de Maalderijstraat.
 
Meer info over de Werktuigendagen 2021 vindt u op de beurswebsite Werktuigendagen.