Landbouw en Visserij lanceert dashboards op zijn website

Op de openingsavond van Agriflanders (12/01/2017) benadrukte minister Schauvliege nogmaals het belang van een goede kennis van bedrijfseconomie en -cijfers. Om dit te ondersteunen, gaf ze in 2016 de opdracht aan het Departement Landbouw en Visserij om hier zogenaamde 'dashboards' op te maken en te publiceren op zijn website.

Tijdens Agriflanders lanceert het Departement Landbouw en Visserij de eerste dashboards voor de sectoren Varkens, Runderen, Zuivel, Aardappelen, Pluimvee en eieren. Een dashboard geeft een actueel grafisch overzicht van de meeste recente prijs- en marktinformatie, waardoor landbouwers en sectororganisaties sneller kunnen inspelen op nieuwe prijs- en markttendensen.  

De lancering van de dashboards op de website van het Departement Landbouw en Visserij komt er enkele maanden nadat de beschikbare prijs- en marktinformatie een meer prominente plaats kreeg toegewezen op de website. 

De Vlaamse overheid volgt hiermee het voorbeeld van de Europese Commissie, die op de website http://ec.europa.eu/agriculture/markets-and-prices/price-monitoring_en een maandelijkse samenvatting publiceert van actuele prijsinformatie (prijzen op de veiling of in het slachthuis …) en marktinformatie (productiecijfers, in- en uitvoer, prognoses voor de toekomst, …). Ook de Vlaamse dashboards zullen wekelijks of maandelijks worden aangepast, naargelang de sectorinformatie beschikbaar is.

Dashboard varkens met prijsinformatie en marktinformatie - meer detailinfo op http://lv.vlaanderen.be/nl/voorlichting-info/actuele-prijs-en-marktinfo/varkens

U vindt de dashboards in de rubriek ‘Actuele prijs- en marktinformatie’ door onderaan links op de startpagina van onze website in de rubriek ‘Snel naar’ door te klikken op de link naar ‘Actuele prijs- en marktinformatie’. U kiest vervolgens een sector en vindt daar de dashboards. Of u kunt surfen naar http://lv.vlaanderen.be/nl/voorlichting-info/actuele-prijs-en-marktinfo .

Meer informatie

Voor meer informatie en eventuele vragen kunnen landbouwers en sectororganisaties contact opnemen met het Departement Landbouw en Visserij.

Woordvoerder Landbouw en Visserij
Nele Vanslembrouck | Tel. 02 552 77 17
nele.vanslembrouck@lv.vlaanderen.be

Persverantwoordelijke Landbouw en Visserij
Eef Goossens | Tel. 02 552 77 67
eef.goossens@lv.vlaanderen.be

Meer info over het beleidsdomein Landbouw en Visserij:

Het beleidsdomein Landbouw en Visserij valt onder de bevoegdheid van Joke Schauvliege: Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw.

Het beleidsdomein Landbouw en Visserij maakt deel uit van de Vlaamse overheid en omvat het Departement Landbouw en Visserij, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) en de Strategische Adviesraad voor Landbouw en Visserij (SALV).

Meer info kan u vinden op www.vlaanderen.be/landbouw