Verzamelaanvraag 2020: een paar aandachtspunten

Vanaf 21 februari 2020 is de verzamelaanvraag voor land- en tuinbouwers beschikbaar op het e-loket. Let op: de uiterste indieningsdatum is 30 april (en dus niet 21 april). Hierbij nog een paar aandachtspunten.

Subsidie brede weersverzekering

Hebt u een door de Vlaamse overheid erkende brede weersverzekering afgesloten, dan kunt u vanaf 2020 hiervoor subsidie aanvragen via de verzamelaanvraag. De uiterste datum hiervoor is donderdag 30 april. De subsidie bedraagt maximaal 65% van de verzekeringspremie. Meer info op de website onder www.vlaanderen.be/landbouw/bredeweersverzekering.

Extra informatie over witloofforcerie

Gezien het belang van de witloofteelt voor Vlaanderen, kunt u ons helpen een beter zicht te krijgen op de forcerie van witloof en een specifieke typologie ‘gespecialiseerd witloofbedrijf’ te ontwikkelen. Daarom kunt u gegevens over de productiemethode (volle grond of hydrocultuur) en uw percelen wortelen voor forcerie invoeren op het e-loket. 

Niet-ingediende wijzigingen worden geblokkeerd

Vanaf dit jaar kunt u opgestarte wijzigingen maar een beperkte periode indienen, zo vermijden we dat er verouderde gegevens worden gebruikt. Opgestarte wijzigingen (maar nog niet ingediend) tot en met 31 mei zullen maximaal 4 kalenderdagen open blijven staan. Na 4 kalenderdagen en uiterlijk op 31 mei worden die wijzigingen geblokkeerd en kunnen ze niet meer ingediend worden. Om toch een wijziging in te dienen, moet u de geblokkeerde wijzigingsaanvraag eerst verwijderen en daarna een nieuwe wijziging opstarten en indienen. U kunt wel in uw dossier raadplegen wat u eerder gewijzigd had. Na 31 mei blijven opgestarte wijzigingen maar 2 kalenderdagen ter beschikking.

De oorspronkelijke, niet-ingediende versie van uw dossier wordt nooit geblokkeerd. Na 31 december kunt u geen aanvragen meer wijzigen of indienen op het e-loket.

Meer info op het e-loket en de website www.vlaanderen.be/landbouw/verzamelaanvraag.