Visserij: Bijkomende licentievoorwaarden voor vissen in Britse wateren

Sinds mei 2021 kan het Verenigd Koninkrijk, volgens het handels- en samenwerkingsakkoord, maatregelen nemen voor zowel Britse als buitenlandse vaartuigen die vissen in Britse wateren. Hiervoor baseren ze zich op de beschikbare wetenschappelijke argumentatie.

Omdat deze maatregelen een impact kunnen hebben op de licentievoorwaarden, bundelen we de maatregelen op onze nieuwe webpagina “Licentievoorwaarden”. 

Tot nu toe heeft de Britse overheid twee maatregelen genomen die ook gelden voor de Belgische zeevisserij: 

Bent u actief in deze gebieden, check deze webpagina Licentievoorwaarden dan regelmatig. We sturen u de informatie ook via brief. 

Bijkomende vragen kan u steeds stellen via: zeevisserij@lv.vlaanderen.be. 


Dit nieuwsbericht werd verstuurd via de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur. Door u te registreren voor deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op deze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur.