Visserij: Startschot voor onderhandelingen met VK en Noorwegen voor vangstmogelijkheden 2022

De Raad werkte de voorbije weken aan een meerjarig onderhandelingsmandaat dat de Europese Commissie toelaat de jaarlijkse onderhandelingen over de vangstmogelijkheden met het Verenigd Koninkrijk, aan te vatten.

Tijdens de Agrifish-Raad van 11 en 12 oktober nam Vlaams visserijminister, Hilde Crevits, deel aan de eerste discussies over de gedeelde visbestanden met het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen. De minister gaf aan hoe Brexit en de Noorse sluiting van enkele visgronden, de Vlaamse visserij beïnvloeden.Hiermee startten intense besprekingen die eerst het EU-standpunt verder vorm geven om daarna de onderhandelingen met zowel het VK als Noorwegen aan te gaan.

Men wil tegen begin december een akkoord vinden, zodat dit akkoord tijdig kan omgezet worden in Europese regelgeving. Vlak na de Agrifish-Raad van 13 en 14 december zouden de Vlaamse vissers dan duidelijkheid krijgen over de definitieve vangstmogelijkheden voor 2022.


Dit nieuwsbericht werd verstuurd via de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur. Door u te registreren voor deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op deze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur.