Terug naar Nieuws

Visserij: Tegemoetkoming voor negatieve gevolgen door de Brexit

Visserij

Om de negatieve gevolgen van de Brexit tegen te gaan en de impact ervan te verzachten werd een Europese verordening opgesteld: de Brexit Adjustment Reserve of BAR-verordening (EUR-lex) .



Via deze verordening wordt er aan BelgiĆ« voorlopig meer dan 386 miljoen euro toegewezen, om kosten en verliezen te compenseren die tussen 1 januari 2020 en 31 december 2023 gemaakt zijn. 



Projecten waarbij een directe link met de negatieve gevolgen van de Brexit aantoonbaar is, en die voldoen aan de staatsteunregels komen in aanmerking. De BAR-middelen zullen onder andere aangewend worden voor projecten die de volledige bevoorradingsketen en de diverse actoren in de visserijsector bijstaan om zich aan de post-Brexitrealiteit aan te passen.



Voor meer info omtrent BAR kunt u steeds terecht op de website van de Europese commisie: Brexit Adjustment Reserve. Van zodra meer concrete informatie omtrent de voorwaarden en het aanvragen van projecten beschikbaar is, zal hierover gecommuniceerd worden.



In tussentijd kan u alvast terecht bij Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) voor het aanvragen van een Brexit-veerkrachtsubsidie.

Dit nieuwsbericht werd verstuurd via de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur. Door u te registreren voor deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op deze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur. Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur.

Delen: