Nieuwe trends in voeding: gat in de markt of modegril?

Het Departement Landbouw en Visserij en het ILVO organiseerden op 13 januari 2017 op de landbouwbeurs Agriflanders in Gent een gezamenlijke studienamiddag over nieuwe trends in voeding.

Presentaties studienamiddag voedingstrends

Veeproducten met een meerwaarde, lokaal geproduceerd voedsel voor de dichtstbij wonende burgers, soja en quinoa van eigen bodem, biozuivel en biologische groenten, hop, insecten zelfs. Daar hoort en leest u over. Maar is er ook geld mee te verdienen? Wat komt daarbij kijken? Is er steun voor? Bij wie kunt u terecht voor begeleiding en kennis?

Op de studiedag schetsten de specialisten en bedrijfsleiders in vijf thema’s welke behoeftes en marktvragen zij ervaren. Het pas verschenen Landbouwrapport Voedsel om over na te denken beschrijft wat de Vlaming eet en welke attitudes, gedragingen en trends daarbij een rol spelen. Het ILVO deelde zijn nieuwste onderzoeksresultaten in verband met  landbouwproducten en voedingsverwerking.

Deze thema's kwamen aan bod in de presentaties:

  • Meerwaardecreatie in de veehouderij: biozuivel, varkens en pluimvee
  • Slimmer lokaal vermarkten
  • Aromatische hop voor karakterbier
  • Meer lokaal plantaardig eiwit: de roep naar soja en quinoa
  • Insecten in de stal & insecten op het bord

Sfeerfoto studiedag

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be