Bedrijfskolom tuinbouw

Tom Van Bogaert, Els Bernaerts, Jonathan Platteau

Juni 2012

Rapport, 30 bladzijden (540 kB, 25 juni 2012)

Samenvatting (211 kB, 26 februari 2013)

 

De Vlaamse tuinbouw is ingebed in een bedrijfskolom, waarvan, naast de productie, ook de toelevering, de verwerking en de distributie deel uitmaken. Een nieuw rapport onderneemt een beschrijvende analyse van de bedrijfskolom aan de hand van een aantal kerncijfers.

Voor een goed begrip van het concept bakenen we eerst de bedrijfskolom tuinbouw af. Vervolgens beschrijven we de verschillende schakels van de bedrijfskolom: toelevering, productie, verwerking en distributie. In elk van de hoofdstukken komen de volgende aspecten aan bod: aantal bedrijven, tewerkstelling, omzet en productie in volume. We sluiten af met de buitenlandse handel en de consumptie van tuinbouwproducten.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Van Bogaert T., Bernaerts E. & Platteau J. (2012) Bedrijfskolom tuinbouw, Departement Landbouw en Visserij, afdeling Monitoring en Studie, Brussel.

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be