Halalvoeding in Vlaanderen: een verkenning

Kris Roels, Dirk Van Gijseghem

Augustus 2013

Rapport (1,0 MB, 3 september 2013)

Samenvatting (202 kB, 3 september 2013)

Het rapport bevat een eerste verkenning van halalvoeding in Vlaanderen. Voor het eerst zijn de verschillende aspecten die met halal in Vlaanderen te maken geïntegreerd in een rapport. Het rapport verkent de islamitische voedselvoorschriften (‘halal’ en ‘haram’), de impact op de werking van de voedselketen en het verschil tussen theorie en praktijk. Het thema van de onverdoofde rituele slachting wordt gekaderd. We bespreken de economische rol van halal en brengen de Belgische halalketen in beeld, per ketenschakel, aan de hand van het beschikbare cijfermateriaal. Het rapport sluit af met een bespreking van de belangrijkste knelpunten in de halalketen en mogelijke verbeteropties.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Roels K. & Van Gijseghem D. (2013) Halalvoeding in Vlaanderen: een verkenning, Departement Landbouw en Visserij, afdeling Monitoring en Studie, Brussel.

 

 

 

 

 

 

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be