Relatieve sectorale duurzaamheidsvergelijkingen van Vlaamse landbouwbedrijven

Willem Raes, Ellen Maertens en Jonathan Platteau

Oktober 2013

Rapport (1,8 MB, 21 oktober 2013)

Samenvatting (194 kB, 17 oktober 2013)

Zowel in de landbouw als daarbuiten dringt duurzame ontwikkeling steeds meer door in het management van bedrijven en in beleidsdocumenten. Dit methodologische rapport is een aanvulling bij het Landbouwrapport 2012 dat kadert in het thema duurzaamheid. De studie geeft inzicht in de zoektocht naar een geschikt instrument om de economische, ecologische, sociale en innovatieve dimensies van duurzaamheid met elkaar in verband te brengen. Het ontwikkelde instrument bestaat uit relatieve duurzaamheidsvergelijkingen waarvan de methodologische opbouw gebaseerd is op bestaande tools. We konden gebruik maken van data uit het LMN (Landbouwmonitoringsnetwerk) die onmiddellijk beschikbaar zijn en op bedrijfsniveau zijn.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Raes W., Maertens E. & Platteau J. (2013) Relatieve sectorale duurzaamheidsvergelijkingen van Vlaamse landbouwbedrijven, Departement Landbouw en Visserij, Brussel.

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be