Economische en politieke ontwikkelingen op internationaal vlak. Land- en tuinbouw in breder perspectief

Achtergronddocument bij het Landbouwrapport 2014

Louis Mahy, Ann Verspecht, Guido Van Huylenbroeck en Jeroen Buysse (Vakgroep Landbouweconomie, Universiteit Gent)

Land- en tuinbouw in breder perspectief

Samenvatting in Landbouwrapport 2014

Zowel wat op internationaal politiek vlak beslist wordt over handel en milieu als wat een of ander natuurfenomeen aan de andere kant van de oceaan doet, kan de gunstige afloop voor het Belgische landbouwjaar beïnvloeden. Vlaamse land- en tuinbouwers moeten in hun bedrijfsmanagement rekening houden met de toenemende globalisering. Een brede schets van de wereldwijde economische, politieke en ecologische landbouwomgeving is daarom onontbeerlijk voor een grondig begrip van de Vlaamse en Belgische landbouwevoluties en het Vlaams/Europees beleidskader. Het rapport van de Vakgroep Landbouweconomie van de Universiteit Gent diende als achtergronddocument voor het Landbouwrapport 2014.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Mahy L., Verspecht A.,  Van Huylenbroeck G. & Buysse J. (2014) Economische en politieke ontwikkelingen op internationaal vlak. Land- en tuinbouw in breder perspectief. Achtergronddocument bij het Landbouwrapport 2014, Beleidsdomein Landbouw en Visserij, afdeling Monitoring en Studie, Brussel

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be