De Vlaamse landbouwconjunctuurindex voorjaar 2021

Timo Delveaux, Sonia Lenders

April 2021

Conjunctuurbarometer voorjaar 2021

Uit een zesmaandelijkse bevraging bij Vlaamse land- en tuinbouwers uit diverse specialisaties blijkt dat de conjunctuurindex in het voorjaar van 2021 opnieuw stijgt van 71 naar 82. De tevredenheid over de afgelopen zes maanden steeg licht van 65 naar 71, maar vooral over de komende 6 maanden zijn de bevraagde land- en tuinbouwers optimistisch. Deze index steeg van 76 naar 93. Hiermee volgen de land- en tuinbouwers de stijgende trend van het algemene ondernemersvertrouwen en geloven ze in een herstel van de economische situatie de komende periode.

Opvallend is dat bijna alle deelsectoren erop vooruitgaan, met als uitschieters vleesvee en sierteelt onder glas. Enkel de fruitsector tekent een daling op tegenover de vorige bevraging.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Delveaux T. & Lenders S. (2021) De Vlaamse landbouwconjunctuurindex voorjaar 2021, Departement Landbouw en Visserij, Brussel.

Lees ook de vorige conjunctuurbarometers:

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be