Rentabiliteits- en kostprijsanalyse groenten in openlucht

Joeri Deuninck en Dirk Vervloet

Juni 2016

Rentabiliteits- en kostprijsanalyse groenten in openlucht

Dit rapport geeft van een aantal groenten in openlucht een rentabiliteits- en kostprijsanalyse voor de periode 2010-2013. Dat gebeurt op basis van boekhoudgegevens van Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven die aangesloten zijn bij het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) van het Departement Landbouw en Visserij.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen groenten in openlucht voor de industrie en groenten in openlucht voor de versmarkt. De groenteteelt in openlucht is zeer divers en telt veel teelten. Het is daarom niet mogelijk om voor alle groenteteelten in openlucht een analyse te geven. Voor groenten in openlucht voor de industrie komen volgende teelten aan bod: groene erwten, groene bonen, bloemkool, spruiten, spinazie, wortelen, schorseneren en ui. Voor groenten in openlucht voor de versmarkt gaat het om bloemkool en prei.

Vermenigvuldiging en/of overname van gegevens zijn toegestaan mits de bron expliciet vermeld wordt:

Deuninck J. & Vervloet D. (2016) Rentabiliteits- en kostprijsanalyse groenten in openlucht op basis van het Landbouwmonitoringsnetwerk, Departement Landbouw en Visserij, Brussel.

© Vlaamse overheid

Wij doen ons best om alle informatie, webpagina's en downloadbare documenten voor iedereen maximaal toegankelijk te maken. Indien u echter toch problemen ondervindt om bepaalde gegevens te raadplegen, willen wij u graag hierbij helpen. U kunt steeds contact met ons opnemen.

Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel (wegbeschrijving)
Tel. 02 552 78 20 | kennis@lv.vlaanderen.be