Webinar: Bijscholing fytolicentie voor houders van rundvee en kleine herkauwers

Datum: 
15/04/2021

Organisatie

Het Departement Landbouw en Visserij in samenwerking met het Praktijkcentrum Kleine Herkauwers en het Praktijkcentrum Rundvee.

Woord vooraf

Sinds 2021 zijn land- en tuinbouwers verplicht op de principes van geïntegreerde gewasbescherming (Integrated Pest Management of IPM) toe te passen. Voor het gebruik van professionele gewasbeschermingsmiddelen is bovendien sinds november 2015 een fytolicentie vereist. Voor een aantal fytolicentiehouders is het belangrijk nog een aantal bijscholingen te volgen, aangezien de eerste licenties binnenkort aflopen.

Op de webinar (online studieavond) wensen de organisatoren de houders van rundvee en kleine herkauwers te informeren over de verlenging van de fytolicentie, het veilig en duurzaam gebruik van gewasbeschermingsmiddelen, duurzame onkruidbestrijding in graslanden en het voorkomen van giftige planten.

Waar en wanneer

Online via uw computer.
Op donderdag 15 april 2021.

Van 20u00 tot 22u30

Programma

Deze studieavond komt in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie. Fytolicentie

 • Hoe verleng ik mijn fytolicentie? IPM in de praktijk.
  Marleen Delanoy (Departement Landbouw en Visserij)
   
 • Duurzame onkruidbestrijding in graslanden.
  An Schellekens (Hooibeekhoeve)
   
 • Giftige planten voor herkauwers, risicosituaties herkennen.
  Tom Van den Bogaert (Departement Landbouw en Visserij) 

Op het einde van elke voordracht is er mogelijkheid tot vraagstelling.

Inschrijving

Deelname is gratis, maar inschrijven en registratie is verplicht.
Inschrijven kan tot 8 april 2021.

Inschrijven kan via deze link: Inschrijving webinar 'Bijscholing fytolicentie voor houders van rundvee en kleine herkauwers 

Praktisch

Omwille van de coronamaatregelen zijn fysieke vergaderingen niet mogelijk en wordt een webinar (vergadering via internet) georganiseerd. Voor deelname is een computer of laptop noodzakelijk.

Om meer mensen tot de webinar fytolicentie toe te kunnen laten maken we gebruik van een andere inschrijvingsprocedure dan de webinars fytolicentie die door het Departement Landbouw en Visserij eerder werden georganiseerd. U schrijft bij voorkeur in met een e-mailadres dat al gekend is bij Teams (bijvoorbeeld Hotmail, Outlook, Live of een ander e-mailadres dat al gebruikt werd voor Teams),

Om uw deelname aan de bijscholing fytolicentie te kunnen registreren en in aanmerking te laten komen voor uw fytolicentie moet u aanmelden met een eigen e-mailadres. Het is niet mogelijk om met meerdere fytolicentiehouders met hetzelfde e-mailadres aan dezelfde webinar deel te nemen.

Na inschrijving (via bovenstaande link) ontvangt u ten laatste twee dagen voor de datum waarop de webinar zal plaatsvinden, een bevestigingsmail met link waarmee u zich kan aanmelden en registreren. De registratie is van belang om deze vormingsactiviteit voor uw bijscholing fytolicentie in aanmerking te laten komen.
De webinar start om 20u00, vanaf 19u00 kan u zich reeds registreren.
Gelieve dan ook tijdig aan te melden, zodat u voor aanvang geregistreerd bent. Meer informatie over de registratie ontvangt u via de bevestigingsmail.

Meer info