Terug naar Nieuws

Blauwtong: hoe meldt u een kadaver bij Rendac en hoe verloopt de ophaling?

Dier

Blauwtong is volop aanwezig in België. Dit is op de eerste plaats erg vervelend voor de houders van de dieren en helaas zorgt dit bij Rendac ook voor meer drukte. Hierbij meer informatie over het proces en wat u kan doen om de melding en ophaling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Heeft u een Rendac meldnummer?

Gelieve zoveel als mogelijk de beschikbare meldsystemen te gebruiken; het Voice Response System (VRS) 053 640 222, de Rendac App of het Redac webportaal. Hiermee voorkomt u extra drukte bij de Rendac-helpdesk.

Heeft u geen Rendac meldnummer?

Gelieve de klantendienst te bereiken op het nummer 053 640 234 om melding te doen of via het e-mail adres klantendienst@rendac.com. Hierbij vragen we u zowel uw adres- en contactgegevens (e-mail & telefoonnummer) te vermelden, en per type diersoort het aantal op te halen kadavers mee te geven. Eventuele opmerkingen over de exacte laadplaats zijn steeds welkom. U zal een bericht ontvangen van zodra uw aanvraag geregistreerd werd voor ophaling.

Kadavers correct aanbieden voor een efficiënte ophaling

Gezien het grotere aantal logistieke stops is het van belang om een efficiënte ophaling te verzorgen. U kunt Rendac daarbij helpen door rekening te houden met de uitgangspunten voor ophaling:

  • Het inzamelen van kadavers vindt vanaf 05:00 uur in de ochtend plaats. Vanaf dat tijdstip dient het kadaver voor Rendac bereikbaar te zijn op de laadplaats die u doorgegeven heeft. (U hoeft hierbij niet aanwezig te zijn.)
  • Dek het kadaver op een degelijke manier af zodat het uit het zicht onttrokken is en duid met een visueel kenteken (bijvoorbeeld fluo hesje) het kadaver aan. Zorg ervoor dat de afdekking eenvoudig te verwijderen is voor de chauffeur.
  • Omdat de kadavers met een vrachtwagen worden opgehaald is het noodzakelijk dat de laadplaats zich aan de verharde openbare weg bevindt.
  • Zorg ervoor dat de laadplaats rondom het kadaver vrij is van obstakels. Vermijd dus het aanbieden van kadavers direct onder of achter bomen, struiken, lantaarnpalen of verkeersborden.
  • Belangrijk is dat de kadavers in het vrije bereik van de autolaadkraan liggen. De reikwijdte van deze laadkraan is ongeveer 2 meter.
Delen: