Terug naar Nieuws

Deel uw ervaring over voederbieten als landbouwer of loonwerker

Plant

Voederbieten zijn een smakelijk voer en kunnen krachtvoer deels vervangen. De laatste jaren zijn voederbieten ook populairder geworden als klimaatrobuust gewas door hun vermogen om te herstellen na een droogteperiode. De teelt zit dus ook in de lift, met jaarlijks een gestage stijging van het areaal.

Om meer inzicht te krijgen in de bewaring van voederbieten, stelde de Hooibeekhoeve een enquête op voor landbouwers. Van loonwerkers horen ze graag welke investeringen ze al gedaan hebben voor rooi- een verwerkingstechnieken bij voederbieten. In deze enquête kan u ook aangeven of u interesse heeft om op de hoogte te blijven van het demonstratieproject ‘Voederbieten, een oud maar (klimaat)robuust gewas’, waarbinnen deze bevraging kadert.

Vul de bevraging in op Vul de enquête(s) in over voederbieten - Provincie Antwerpen. De Hooibeekhoeve werkt samen met Proefhoeve Bottelare / Experimental Farm Bottelare en Landbouwcentrum oor Voedergewassen vzw aan dit project. Medegefinancierd door de Europese Unie (GLB).

Medegefinancierd door de Europese Unie
Delen: