Terug naar Nieuws

Gezocht: nieuwe landbouwbedrijven voor bedrijfseconomische boekhouding

Bedrijfsvoering

Waarom een bedrijfseconomische boekhouding? 

Binnen het Landbouwmonitoringsnetwerk bieden we u een gratis bedrijfseconomische boekhouding aan. Hiermee krijgt u economisch inzicht in uw landbouwbedrijf en van elke bedrijfstak binnen uw bedrijf. Samen met u zorgen we voor een duidelijk overzicht van de kosten en opbrengsten per bedrijfstak, maar ook van de technische kengetallen. U ziet ook telkens hoe die zich verhouden tot de gemiddelden binnen onze populatie. Deze resultaten helpen u als ondernemer om uw bedrijf beter te beheren en beslissingen te nemen gebaseerd op correcte data.

In ruil gebruiken we de gegevens van de boekhoudingen (steeds anoniem) voor onze studies en rapporten. Daarom streven we samen met u naar zo correct mogelijke cijfers. Zelf gebruiken we de verzamelde geanonimiseerde gegevens bijvoorbeeld om rapporten te publiceren met onafhankelijke informatie over de rentabiliteit van de verschillende landbouwsectoren. Daarnaast worden de gegevens ook gebruikt in de voorbereiding van het Vlaamse landbouwbeleid (bijvoorbeeld het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid). Een deel van de gegevens vloeit ook door naar het Europese boekhoudnet.

Het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN) van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij bestaat nu al uit ruim 600 gemotiveerde Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. We zoeken echter nog meer deelnemers om een nog correcter beeld van de Vlaamse Land- en tuinbouw te hebben.

Geïnteresseerd? 

Stuur een mail naar bedrijfsboekhouding@lv.vlaanderen.be.

Meer informatie

Bekijk het filmpje over de Bedrijfseconomische boekhouding (youtube.com) of bezoek onze webpagina  www.vlaanderen.be/landbouw/boekhouding

Bezoek ook onze website waar u goed kan zien hoe de cijfers, volledig anoniem, helpen om inzicht te verschaffen in de kosten- en opbrengststructuur van de gehele Vlaamse land- en tuinbouw: Bedrijfseconomische resultaten bedrijfstakken | Landbouw & Visserij (vlaanderen.be)

Delen: