Terug naar Nieuws

Help de impact van blauwtong in kaart te brengen: vul de enquête in!

Dier

De uitbraak van blauwtong trof verschillende sectoren hard, met aanzienlijke gevolgen (sterfte, verstoring bedrijfsvoering …) voor dier en mens. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen én om beter voorbereid te zijn op de toekomst, is er een enquête rond de impact van blauwtong op verschillende bedrijven.

Binnenkort ontvangen alle veehouders een persoonlijke e-mail met een uitnodiging om deel te nemen aan een DGZ-enquête. Uw input is van groot belang om inzicht te krijgen in het ziekteverloop, het vaccinatiebeleid, sterftecijfers, herstel ...

Deze enquête laat toe om de impact op de sector beter te begrijpen en om de verschillende tussen bedrijven in kaart te brengen. De resultaten zullen helpen om gefundeerde beslissingen te nemen en de juiste strategie te bepalen voor het seizoen 2025.

Houd uw mailbox in de gaten en vul de enquête in zodra u de uitnodiging ontvangt. Samen bouwen we aan een gezondere toekomst voor onze bedrijven!

Voor meer informatie over de reeds gekende symptomen en mogelijke behandeling verwijzen we je graag door naar Blauwtong serotype 3: hoe herkennen en behandelen? | Dierengezondheidszorg Vlaanderen

Delen: