Terug naar Nieuws

Maak uw melkveebedrijf weerbaarder met Resilience for dairy (R4D)

Bedrijfsvoering

Resilience for dairy (R4D), een Horizon 2020-project, wil de duurzaamheid van de Europese melkveehouderij verbeteren door eerst de weerbaarheid van landbouwbedrijven zelf te versterken. De focus ligt op het toepassen van de beste praktijkvoorbeelden. 

Door kennisuitwisseling tussen melkveehouders, onderzoekers en relevante actoren uit de zuivelsector te stimuleren, wil het Europees project - via kruisbestuiving - betere oplossingen creëren. Concreet zoekt het project naar de meest effectieve en innovatieve technieken om de technische efficiëntie te verhogen, het dierenwelzijn te verbeteren, de biodiversiteit te vergroten, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en de ecologische voetafdruk van de melkveehouderij te verkleinen.

De bestaande oplossingen en innovaties zijn uitgewerkt in concrete factsheets en video’s die de betrokken methoden uitleggen. Daarnaast werden ook e-learnings en webinars samengesteld om landbouwers te helpen om deze praktijken toe te passen in hun bedrijfsvoering.

Meer informatie vindt u op Resilience For Dairy | R4D | Boerenbond en Resilience4dairy.eu.

Medegefinancierd door de Europese Unie
Delen: