Terug naar Nieuws

Save the date: studievergaderingen voedergewassen en veehouderij 2024

Dier

In 2024 kunt u zich opnieuw inschrijven voor een reeks fysieke vergaderingen en een webinar. Op alle fysieke locaties staat de lezing LCV-actueel op het programma. Onder andere volgende onderwerpen komen hierin aan bod: rassenproeven, bemesting en onkruidbestrijding in maïs, mogelijkheden qua vruchtwisseling op een rundveebedrijf, aandachtspunten conditionaliteit en Integrated Pest Management (IPM).

Daarnaast zijn er nog 1 of 2 bijkomende lezingen, afhankelijk van de locatie, over o.a. werken aan bodemvruchtbaarheid, de aanpak van knolcyperus en doornappel, IPM bij voederbieten, handvaten voor grasklaveruitbating, teelt van veldbonen, inkuilen van voederbieten, ecoregelingen en agromilieumaatregelen voor de voedergewassen ... We sluiten deze reeks studiedagen af met een webinar waarin LCV-actueel aan bod komt.

Een aantal studievergaderingen komen in aanmerking voor de vervolgopleiding fytolicentie. Dit zal in het programma duidelijk aangegeven zijn met het fytolicentielogo.

Meer informatie over het programma en de inschrijvingslink vindt u in de Agenda | Landbouw en Zeevisserij (vlaanderen.be).

Deze studievergaderingen zijn een organisatie van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij, het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) en hun verschillende partners.

Delen: