Terug naar Nieuws

Symposium on the Future of Agriculture in the EU, 1 februari 2024 in Gent

Beleid

Hoe zal landbouw zich in de toekomst verder ontwikkelen? Zullen onderzoek en innovatie er kunnen voor zorgen dat we de volledige wereldbevolking kunnen voeden en tegelijkertijd de impact op onze planeet zo veel mogelijk kunnen inperken? De Vlaamse overheid organiseert op 1 februari een symposium over de toekomst van de landbouw in de EU. Internationale experten uit de landbouw- en agrovoedingssector, onderzoekers en beleidsmakers zullen er van gedachten wisselen.

De gedeelde wens om de voedselbehoefte van de bevolking te verzekeren, lag mee aan de basis van het Europese integratieproject. Decennia later blijven de thema’s landbouw en voedsel brandend actueel. Tijdens haar EU-voorzitterschap focust België onder andere op strategische voedselautonomie en duurzame ontwikkeling van voedselproductie en -consumptie.

In dit kader organiseerde de Vlaamse overheid, dat landbouw en visserij als bevoegdheden heeft, een Symposium over de Toekomst van de Landbouw in de EU (in Gent, op 1 februari 2024).

Het programma omvatte diverse internationale topsprekers actief in de landbouw- en agrovoedingssector, evenals leidende beleidsmakers en internationaal gerenommeerde onderzoekers.

Raadpleeg meer informatie en details over het programma van het symposium

Delen: