Werken bij ons

personeel landbouw en visserij

Op deze pagina:

Het Departement Landbouw en Visserij biedt een grote diversiteit aan boeiende en uitdagende jobs (o.a. beleidsgerichte, administratieve, coördinerende, leidinggevende, … functies), zowel in het hoofdbestuur te Brussel als in de buitendiensten in de verschillende Vlaamse provincies. In al deze jobs krijgt u ruimte om kwalitatief werk te leveren en krijgt u de kans om uwzelf verder te ontwikkelen. U komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werkt u mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

Overzicht lopende vacatures

Alle vacatures van het Departement Landbouw en Visserij worden begeleid door het Selectiecentrum van het Dienstencentrum Talent van het Agentschap Overheidspersoneel. Meer informatie vindt u via Werken voor Vlaanderen.

 • Sectoradviseur fruit - solliciteren kan tot en met 9 november 2021
  Wij zijn voor de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving op zoek naar een Sectoradviseur fruit. Bouw je graag mee aan een duurzame beleidsvisie voor de plantaardige sector, met focus op de fruitteeltsector? Vervul je graag de brugfunctie tussen beleid, onderzoek en praktijk binnen de landbouw? Dan is de functie van sectoradviseur fruit bij het Departement Landbouw en Visserij misschien zeker iets voor jou!
  Meer info over deze vacature

Aanbod

Als departement bieden we:

 • Een aantrekkelijk salaris (een simulatie kan u zelf maken via de salarissimulator). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten die zijn opgenomen in de specifieke vacature.
 • Onze gebouwen zijn op wandelafstand bereikbaar van het station.
 • U krijgt ruime mogelijkheden om uwzelf verder te ontwikkelen door het volgen van vorming.
 • U wordt ondersteund met moderne ICT middelen en kan aan de hand van een catalogusmodel zelf een keuze maken in uw werkmateriaal.
 • U werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij u 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heeft u ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • U krijgt de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, met een tussenkomst in het internetabonnement. De specifieke afspraken hieromtrent worden per afdeling en dienst verder ingevuld.
 • Woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets wordt vergoed door uw werkgever.
 • U kan u gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van uw gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag: 5,91 euro hiervan wordt door de werkgever betaald en 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. 

Nog student?

Bent u op zoek naar een interessante stageplaats in het kader van uw opleiding?
Als u interesse hebt om een stage te lopen binnen het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be met vermelding van de stageplaats waarnaar u op zoek bent. Wij analyseren uw aanvraag en kijken in welke mate een samenwerking mogelijk is.

 • Het Departement Landbouw en Visserij biedt momenteel een stageplaats aan rond het thema Voedselbeleid bij de Dienst Kennis van de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving. Een uitgebreide omschrijving vind je in dit document. Je kan je kandidaat stellen tot en met 26 oktober 2021 via het sollicitatieformulier.
 • Het Departement Landbouw en Visserij biedt momenteel een stageplaats aan met focus op Europese besluitvoering bij het team Beleidscoördinatie van het Secretariaat-Generaal. Een uitgebreide omschrijving vind je in dit document. Je kan je kandidaat stellen tot en met 17 november 2021 via bijgevoegd sollicitatieformulier.

Zoekt u nog een vakantiejob?
Jaarlijks lanceert de Vlaamse overheid een oproep naar vakantiejobs in de zomerperiode, waar ook vacatures voor het Departement Landbouw en Visserij worden gelanceerd. De vacatures kan u terugvinden via Werken voor Vlaanderen

Meer informatie

Als u meer informatie wenst over werken bij het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be.
 
Voor specifieke vragen in het kader van een selectieprocedure kan u terecht bij de contactpersonen die in het selectiereglement van de desbetreffende vacature zijn vermeld.