Werken bij ons

personeel landbouw en visserij

Het Departement Landbouw en Visserij biedt een grote diversiteit aan boeiende en uitdagende jobs (o.a. beleidsgerichte, administratieve, coördinerende, leidinggevende, … functies), zowel in het hoofdbestuur te Brussel als in de buitendiensten in de verschillende Vlaamse provincies. In al deze jobs krijgt u ruimte om kwalitatief werk te leveren en krijgt u de kans om uwzelf verder te ontwikkelen. U komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werkt u mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

Overzicht lopende vacatures

Alle vacatures van het Departement Landbouw en Visserij worden begeleid door het Selectiecentrum van het Dienstencentrum Talent van het Agentschap Overheidspersoneel. Meer informatie vindt u via Werken voor Vlaanderen.

 • Landbouwdata-analist - solliciteren kan tot en met 1 december 2020
  Voor de Dienst Kennis van de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving in Brussel zijn wij op zoek naar een Landbouwdata-analist. Als Landbouwdata-analist werk je in een team dat als doel heeft landbouwdata bruikbaar te maken in de vorm van informatie en kennis voor de interne klanten, zeg maar de collega's die het landbouwbeleid ondersteunen. Als themaspecialist is het belangrijk de behoeftes van de organisatie te detecteren, de data te exploreren, eenvoudige en complexe analyses door te voeren om finaal de informatie ter beschikking te stellen.
  Meer info over deze vacature 
   
 • Controleur - solliciteren kan tot en met 11 december 2020
  Voor de Dienst Controle en Opvolging van de afdeling Ondernemen en Ontwikkelen in Brussel zijn wij op zoek naar een Controleur. Steek jij graag de handen uit de mouwen op het terrein, maar schuwt ook bureauwerk je niet af? Dan is deze vacature binnen het Departement Landbouw en Visserij misschien iets voor jou! Je werkt zelfstandig als controleur en ziet erop toe dat de geldende regelgeving correct wordt toegepast. Je controleresultaten zet je om in een overzichtelijk en volledig controlerapport.
  Meer info over deze vacature
   
 • Financieel beheerder/boekhouder - solliciteren kan tot en met 16 december 2020
  Voor de Dienst Financiën van de afdeling Digitalisering en Organisatie in Brussel zijn wij op zoek naar een Financieel beheerder/boekhouder. Werk je graag met cijfers en financiële gegevens? Draag je een zorgvuldige en correcte verwerking ervan hoog in het vaandel? Heb je interesse voor het financieel beheer binnen het Departement Landbouw en Visserij en ben je bereid om hierover te rapporteren en boekhouding te voeren? Dan verwelkomen we jou graag als financieel beheerder/boekhouder bij de dienst Financiën.
  Meer info over deze vacature

Aanbod

Als departement bieden we:

 • Een aantrekkelijk salaris (een simulatie kan u zelf maken via de salarissimulator). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten die zijn opgenomen in de specifieke vacature.
 • Onze gebouwen zijn op wandelafstand bereikbaar van het station.
 • U krijgt ruime mogelijkheden om uwzelf verder te ontwikkelen door het volgen van vorming.
 • U wordt ondersteund met moderne ICT middelen en kan aan de hand van een catalogusmodel zelf een keuze maken in uw werkmateriaal.
 • U werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij u 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heeft u ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • U krijgt de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, met een tussenkomst in het internetabonnement. De specifieke afspraken hieromtrent worden per afdeling en dienst verder ingevuld.
 • Woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets wordt vergoed door uw werkgever.
 • U kan u gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van uw gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag: 5,91 euro hiervan wordt door de werkgever betaald en 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. 

Nog student?

Bent u op zoek naar een interessante stageplaats in het kader van uw opleiding?
Als u interesse hebt om een stage te lopen binnen het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be met vermelding van de stageplaats waarnaar u op zoek bent. Wij analyseren uw aanvraag en kijken in welke mate een samenwerking mogelijk is.
 
Zoekt u nog een vakantiejob?
Jaarlijks lanceert de Vlaamse overheid een oproep naar vakantiejobs in de zomerperiode, waar ook vacatures voor het Departement Landbouw en Visserij worden gelanceerd. De vacatures kan u terugvinden via Werken voor Vlaanderen

Meer informatie

Als u meer informatie wenst over werken bij het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be.
 
Voor specifieke vragen in het kader van een selectieprocedure kan u terecht bij de contactpersonen die in het selectiereglement van de desbetreffende vacature zijn vermeld.