Werken bij ons

sfeerfoto van een team

Het Departement Landbouw en Visserij biedt een grote diversiteit aan boeiende en uitdagende jobs (o.a. beleidsgerichte, administratieve, coördinerende, leidinggevende, … functies), zowel in het hoofdbestuur te Brussel als in de buitendiensten in de verschillende Vlaamse provincies. In al deze jobs krijg je ruimte om kwalitatief werk te leveren en krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Je komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werk je mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

Lopende vacatures

Alle vacatures van het Departement Landbouw en Visserij worden begeleid door het Selectiecentrum van het Dienstencentrum Talent van het Agentschap Overheidspersoneel. Meer informatie vind je via Werken voor Vlaanderen.

Hieronder vind je een overzicht van onze lopende vacatures

 • Deskundige monitoring land- en tuinbouwboekhouding
  Raadpleeg meer info over de vacature (Solliciteren kan tot en met 24 mei 2019)
  Voor de Dienst Kennis (Landbouwboekhouding) van onze afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving zijn we voor de buitendienst Limburg met standplaats in Hasselt, op zoek naar een Deskundige monitoring land- en tuinbouwboekhouding. Als deskundige monitoring land- en tuinbouwboekhouding zamel je bedrijfseconomische informatie in bij een aantal land- en tuinbouwbedrijven. Deze informatie verwerk je tot bedrijfseconomische boekhoudingen van het Landbouwmonitoringsnetwerk (LMN).

 • Maatregelbeheerder
  Raadpleeg meer info over de vacature (Solliciteren kan tot en met 3 juni 2019)
  Voor de afdeling Inkomenssteun zijn we voor het hoofdbestuur in Brussel, op zoek naar een adjuct van de directeur - Maatregelbeheerder.
  Als Maatregelbeheerder ben je verantwoordelijk voor de eindafhandeling van dossiers inzake het landbouwrampenfonds. Je staat in voor de berekening en uitbetaling van de dossiers en volgt de dossierverwerking mee op. Je staat in voor de coördinatie en afhandeling van de ontvangen bezwaren. Je komt terecht binnen de afdeling Inkomenssteun en werkt samen met o.a. maatregelbeheerders, dossierbehandelaars, ingenieurs,… Als Maatregelbeheerder ben je analytisch en besluitvaardig ingesteld en beschik je over goede communicatieve vaardigheden.

Aanbod

Als departement bieden we je:

 • Een aantrekkelijk salaris (een simulatie kan je zelf maken via de salarissimulator). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten die zijn opgenomen in de specifieke vacature.
 • Onze gebouwen zijn op wandelafstand bereikbaar van het station.
 • Je krijgt ruime mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door het volgen van vorming.
 • Je wordt ondersteund met moderne ICT middelen en kan aan de hand van een catalogusmodel zelf een keuze maken in je werkmateriaal.
 • Je werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heb je ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • Je krijgt de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, met een tussenkomst in het internetabonnement. De specifieke afspraken hieromtrent worden per afdeling en dienst verder ingevuld.
 • Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets wordt vergoed door je werkgever.
 • Je kan je gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van je gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag: 5,91 euro hiervan wordt door de werkgever betaald en 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. 

Nog student?

Ben je op zoek naar een interessante stageplaats in het kader van je opleiding?
Als je interesse hebt om een stage te lopen binnen het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be met vermelding van de stageplaats waarnaar je op zoek bent. Wij analyseren je aanvraag en kijken in welke mate een samenwerking mogelijk is.
 
Zoek je nog een vakantiejob?
Jaarlijks lanceert de Vlaamse overheid een oproep naar vakantiejobs in de zomerperiode, waar ook vacatures voor het Departement Landbouw en Visserij worden gelanceerd. De vacatures kan je terugvinden via Werken voor Vlaanderen

Meer informatie

Als je meer informatie wenst over werken bij het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be.
 
Voor specifieke vragen in het kader van een selectieprocedure kan je terecht bij de contactpersonen die in het selectiereglement van de desbetreffende vacature zijn vermeld.