Werken bij ons

personeel landbouw en visserij

Op deze pagina:

Het Departement Landbouw en Visserij biedt een grote diversiteit aan boeiende en uitdagende jobs (o.a. beleidsgerichte, administratieve, coördinerende, leidinggevende, … functies), zowel in het hoofdbestuur te Brussel als in de buitendiensten in de verschillende Vlaamse provincies. In al deze jobs krijgt u ruimte om kwalitatief werk te leveren en krijgt u de kans om uwzelf verder te ontwikkelen. U komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werkt u mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

Overzicht lopende vacatures

Alle vacatures van het Departement Landbouw en Visserij worden begeleid door het Selectiecentrum van het Dienstencentrum Talent van het Agentschap Overheidspersoneel. Meer informatie vindt u via Werken voor Vlaanderen.

 • UX/UI designer - solliciteren kan tot en met 24 mei 2022
  Wij zijn voor de afdeling Digitalisering en Organisatie in Brussel op zoek naar een UX/UI designer. Zie jij onmiddellijk hoe een user interface beter kan? Heb je oog voor detail en een goed gevoel voor grafische vormging en ben je niet te beroerd om al die ideeën ook technisch vorm te geven? Dan ben jij wie we zoeken! Als UX/UI designer zorg jij voor ervoor dat onze (publieke) websites en webapplicaties een mooi consistente look krijgen met aandacht voor de geldende standaarden en in lijn met de recente technologie. Je werkt een stijlgids uit, samen met IT-teams als business-diensten, waarbij je UX design technieken uitwerkt, maar ook UI componenten, grafische elementen en mobiel vriendelijke schermen. Je wordt toegevoegd aan de cel architectuur maar zal volop, in overleg, eigen accenten kunnen leggen en ook sterk betrokken zijn binnen de dienst IT-ontwikkeling.
  Meer info over deze vacature

 • Beleidsraadgever water - solliciteren kan tot en met 30 mei 2022
  Wij zijn voor de Dienst Omgeving van de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving in Brussel op zoek naar een beleidsraadgever water. Ben jij geïnteresseerd in landbouw, en meer specifiek door het thema water? Spreken thema’s zoals aanpak droogte, wateroverlast en waterhergebruik je aan? Dan is deze functie misschien iets voor jou! Als beleidsraadgever water werk je mee het overkoepelend waterbeleid in Vlaanderen. Je neemt deel aan overleg met andere overheidsdiensten en bekijkt beleidsmatige voorstellen vanuit landbouwkundige invalshoek om het landbouwbeleid en waterbeleid te versterken Binnen de organisatie ga je samen met collega’s aan de slag om een geïntegreerde beleidsvoorstellen uit te werken. Zo draag jij je steentje bij aan de missie van onze organisatie, namelijk “Vooruit voor (h)eerlijk voedsel in Vlaanderen”.
  Meer info over deze vacature

 • Beleidsadviseur duurzaam visserijbeleid - solliciteren kan tot en met 3 juni 2022
  Wij zijn voor de Dienst Visserij van de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving in Brussel op zoek naar een beleidsadviseur duurzaam visserijbeleid. Heb je een passie voor visserij en ben je op zoek naar een job met beleidsimpact? Ben je sterk in onderhandelen en heb je feeling voor het Europese beleidskader? Dan word jij binnenkort onze nieuwe collega! Als beleidsadviseur duurzaam visserijbeleid bouw je mee aan het regelgevend kader waarin je de doelstellingen van het gemeenschappelijk visserijbeleid vertaalt naar de Vlaamse visserijsector. Dit doe je onder andere door de deelname aan vergaderingen, het inhoudelijke voorbereiden van diverse beleidsthema’s en het uitwerken van mogelijke standpunten. Het visserijbeleid beslaat een brede range van factoren, van visquota tot instandhoudingsdoelstellingen, technische maatregelen en omgevingsfactoren. Je organiseert systemen om de sector steeds correct en efficiënt te informeren van de geldende regelgeving. Je neemt deel en organiseert vergaderingen met interne en externe partners, waaronder de verschillende stakeholders van de sector en het politieke niveau. Als expert ben je in staat om tijdens deze vergaderingen duidelijke standpunten in te nemen. Je bereidt vanuit je eigen expertise en in overleg met collega’s communicatie naar de sector toe voor.
  Meer info over deze vacature

 • HR & O specialist - solliciteren kan tot en met 6 juni 2022
  Wij zijn voor de Dienst Organisatie- en HR-beleid van de afdeling Digitalisering en Organisatie in Brussel op zoek naar een HR & O specialist. Heb jij een grote interesse in HR en Organisatie, neem je graag initiatief en is plannen en organiseren je tweede natuur? Dan is deze job misschien iets voor jou? Als HR en Organisatie specialist ben je verantwoordelijk voor een aantal administratieve HR-processen (zoals o.a. stages, jobstudenten). Daarnaast zet jij je, samen met de collega’s van het team Loopbaan in voor het beheer en de opvolging van de selectieprocedures. Je bent hét aanspreekpunt voor HR-gerichte vragen en verwijst door naar de juiste instanties. Je staat in voor de planning en organisatie van verschillende fora en verzorgt de organisatie van opleidingstrajecten. Tot slot ondersteun je in de opmaak van personeelsbudgetten. Als HR en Organisatie specialist ondersteun je op die manier de motor van onze organisatie, nl. onze personeelsleden. Samen gaan we voor (h)eerlijk voedsel in Vlaanderen!
  Meer info over deze vacature

 • Dossierbehandelaars Vlaams Investeringsfonds
  Wij zijn voor de afdeling Ondernemen en Ontwikkelen op zoek naar straffe Dossierbehandelaars die verantwoordelijkheid opnemen en logische conclusies formuleren. Als dossierbehandelaar analyseer en behandel je subsidiedossiers m.b.t. overname- en investeringen in de land- en tuinbouwsector in de provincies Oost- en/of West-Vlaanderen. Ben jij een communicatieve teamplayer met een klantgerichte houding? Heb jij affiniteit met de Vlaamse land- en tuinbouwsector? Zijn nauwkeurigheid en een analytisch vermogen je sterktes? Ben je in het bezit van een bachelordiploma? Dan ben jij de geknipte persoon om aan de slag te gaan bij het Departement Landbouw en Visserij. Herken jij jezelf in bovenstaande omschrijving? Solliciteer dan snel via wervingen@lv.vlaanderen.be! Hier vind je alvast een uitgebreide functiebeschrijving. Wij bieden jou een tijdelijk contract aan van één jaar. Voor meer informatie over de functie-inhoud kan je terecht bij Lea Elst: lea.elst@lv.vlaanderen.be of 0495 58 35 23

 • Beleidsraadgever Europees voorzitterschap visserij - solliciteren kan tot en met 10 juni 2022.
  Als beleidsraadgever voor het Europees voorzitterschap ben je de rechterhand van de attaché visserij, die de raadswerkgroep vergaderingen voorzit. Je staat in voor het mee voorbereiden van beleidsnota’s, en vergaderingen in verschillende overlegorganen (o.a. de Raad, de Commissie, het Europees Parlement) en het verzorgen van een goede verslaggeving binnen de organisatie over relevante thema’s en dit in een heel diplomatieke context. In deze functie is het belangrijk dat je zelfstandig kan werken en dat je graag initiatief neemt om het beleid vast te pakken. Discretie en diplomatie, maar ook een goede kennis van de Engelse taal zijn van groot belang! 

Aanbod

Als departement bieden we:

 • Een aantrekkelijk salaris (een simulatie kan u zelf maken via de salarissimulator). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten die zijn opgenomen in de specifieke vacature.
 • Onze gebouwen zijn op wandelafstand bereikbaar van het station.
 • U krijgt ruime mogelijkheden om uwzelf verder te ontwikkelen door het volgen van vorming.
 • U wordt ondersteund met moderne ICT middelen en kan aan de hand van een catalogusmodel zelf een keuze maken in uw werkmateriaal.
 • U werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij u 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heeft u ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • U krijgt de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, met een tussenkomst in het internetabonnement. De specifieke afspraken hieromtrent worden per afdeling en dienst verder ingevuld.
 • Woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets wordt vergoed door uw werkgever.
 • U kan u gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van uw gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag: 5,91 euro hiervan wordt door de werkgever betaald en 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. 

Nog student?

Bent u op zoek naar een interessante stageplaats in het kader van uw opleiding?
Als u interesse hebt om een stage te lopen binnen het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be met vermelding van de stageplaats waarnaar u op zoek bent. Wij analyseren uw aanvraag en kijken in welke mate een samenwerking mogelijk is.

Zoekt u nog een vakantiejob?
Jaarlijks lanceert de Vlaamse overheid een oproep naar vakantiejobs in de zomerperiode, waar ook vacatures voor het Departement Landbouw en Visserij worden gelanceerd. De vacatures kan u terugvinden via Werken voor Vlaanderen

Meer informatie

Als u meer informatie wenst over werken bij het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be.
 
Voor specifieke vragen in het kader van een selectieprocedure kan u terecht bij de contactpersonen die in het selectiereglement van de desbetreffende vacature zijn vermeld.