Werken bij ons

personeel landbouw en visserij

Op deze pagina:

Het Departement Landbouw en Visserij biedt een grote diversiteit aan boeiende en uitdagende jobs (o.a. beleidsgerichte, administratieve, coördinerende, leidinggevende, … functies), zowel in het hoofdbestuur te Brussel als in de buitendiensten in de verschillende Vlaamse provincies. In al deze jobs krijgt u ruimte om kwalitatief werk te leveren en krijgt u de kans om uwzelf verder te ontwikkelen. U komt terecht in een open en wendbare organisatie die daadkrachtig anticipeert op de evoluties en behoeften in de samenleving. Samen met alle belanghebbenden werkt u mee aan een duurzame dienstverlening in vertrouwen en vanuit het algemeen belang.

Overzicht lopende vacatures

Alle vacatures van het Departement Landbouw en Visserij worden begeleid door het Selectiecentrum van het Dienstencentrum Talent van het Agentschap Overheidspersoneel. Meer informatie vindt u via Werken voor Vlaanderen.

 • Datamanager visserij - solliciteren kan tot en met 6 augustus 2021
  Wij zijn voor de Dienst Visserij van de afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving in Brugge op zoek naar een datamanager visserij. Wil je graag helpen tegemoet te komen aan de stijgende datanoden van de dienst Visserij? Houd je ervan om in samenwerking met de IT-dienst applicaties te beheren en databanken te onderhouden? Als jij iemand bent die de taal van de IT weet te combineren met de taal van business, dan is deze vacature iets voor jou!
  Meer info over de vacature voor Datamanager visserij
   
 • Data-analist - solliciteren kan tot en met 13 augustus 2021
  Is data-analyse één van jouw sterktes en ben je vertrouwd met de principes van datawarehousing? Heb je interesse in de landbouwsector? Werk je graag in teamverband? Dan ben jij dé data-analist waar het Departement Landbouw en Visserij naar op zoek is!
  Meer info over de vacature voor Data-analist
   
 • Beleidsraadgever - solliciteren kan tot en met 17 augustus 2021
  Als beleidsraadgever sta je o.a. in voor het analyseren van het Europese en Vlaamse landbouwbeleid, de opmaak van beleidsvoorstellen het verstrekken van beleidsinformatie. Je doet dit door middel van opmaak van kwantitatieve en kwalitatieve studies. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en bovendien werk je graag in teamverband.Hou je van economische- en beleidsanalyses? Hou je van cijfermatig studiewerk? Wil jij bijdragen aan een toekomstgericht en duurzaam landbouw- en voedselbeleid? Dan is deze vacature voor beleidsraadgever misschien voor jou.
  Meer info over de vacature van Beleidsraadgever
   
 • Dossierbeheerder Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) - solliciteren kan tot en met 20 augustus 2021
  Als dossierbeheerder VLIF analyseer en behandel je subsidiedossiers mbt. overname- en investeringen in de land- en tuinbouwsector in de provincie Antwerpen. Wij zijn op zoek naar een straffe dossierbehandelaar die verantwoordelijkheid opneemt en logische conclusies formuleert. Een communicatieve teamplayer met klantgerichte houding. Heb jij affiniteit met de Vlaamse land- en tuinbouwsector? Zijn nauwkeurigheid en een analytisch vermogen je sterktes? Dan ben jij de geknipte persoon om aan de slag te gaan bij het Departement Landbouw en Visserij!
  Meer info over de vacature voor Dossierbeheerder Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF)
   
 • Keurmeester voor plantaardig teeltmateriaal - solliciteren kan tot en met 27 augustus 2021
  Wij zijn voor de Dienst Kwaliteit van de afdeling Inkomenssteun in Leuven op zoek naar een keurmeester voor plantaardig teeltmateriaal. Ben je graag buiten fysiek aan het werk met plantaardig materiaal? Zie je het als een uitdaging om er mee voor te zorgen dat de landbouwers toegang hebben tot hoogkwalitatief teeltmateriaal? Dan is onderstaande vacature misschien iets voor jou? Op dit moment zoeken we een keurmeester met standplaats in Leuven. Het werkgebied situeert zich vooral in het zuiden van Limburg en het zuidoosten van Vlaamse Brabant. 
  Meer info over de vacature voor Keurmeester voor plantaardig teeltmateriaal

Aanbod

Als departement bieden we:

 • Een aantrekkelijk salaris (een simulatie kan u zelf maken via de salarissimulator). Relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige kan worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten die zijn opgenomen in de specifieke vacature.
 • Onze gebouwen zijn op wandelafstand bereikbaar van het station.
 • U krijgt ruime mogelijkheden om uwzelf verder te ontwikkelen door het volgen van vorming.
 • U wordt ondersteund met moderne ICT middelen en kan aan de hand van een catalogusmodel zelf een keuze maken in uw werkmateriaal.
 • U werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij u 35 dagen vakantie per jaar, bovendien heeft u ook vakantie tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Tijdens de schoolvakanties is er in de hoofdkantoren (Brussel, Antwerpen, Mechelen, Hasselt, Leuven, Gent, Aalst en Brugge) een professionele opvang voor kinderen tussen 3 en 14 jaar.
 • U krijgt de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, met een tussenkomst in het internetabonnement. De specifieke afspraken hieromtrent worden per afdeling en dienst verder ingevuld.
 • Woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en/of fiets wordt vergoed door uw werkgever.
 • U kan u gratis aansluiten bij de hospitalisatieverzekering die door de werkgever voorzien wordt. Ook de leden van uw gezin kunnen aan een voordelig tarief aansluiten.
 • Alle personeelsleden ontvangen maaltijdcheques van 7 euro per gewerkte dag: 5,91 euro hiervan wordt door de werkgever betaald en 1,09 euro door de werknemer, via een maandelijkse inhouding op het nettoloon. 

Nog student?

Bent u op zoek naar een interessante stageplaats in het kader van uw opleiding?
Als u interesse hebt om een stage te lopen binnen het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be met vermelding van de stageplaats waarnaar u op zoek bent. Wij analyseren uw aanvraag en kijken in welke mate een samenwerking mogelijk is.

 
Zoekt u nog een vakantiejob?
Jaarlijks lanceert de Vlaamse overheid een oproep naar vakantiejobs in de zomerperiode, waar ook vacatures voor het Departement Landbouw en Visserij worden gelanceerd. De vacatures kan u terugvinden via Werken voor Vlaanderen

Meer informatie

Als u meer informatie wenst over werken bij het Departement Landbouw en Visserij, stuur dan een mailtje naar wervingen@lv.vlaanderen.be.
 
Voor specifieke vragen in het kader van een selectieprocedure kan u terecht bij de contactpersonen die in het selectiereglement van de desbetreffende vacature zijn vermeld.