Economische en technische data over de gangbare varkensproductie in verschillende landen worden op een zo gestandaardiseerd mogelijke manier verzameld en geanalyseerd. Op die manier wordt inzicht nagestreefd over de oorzaken van eventuele verschillen in de varkensproductie tussen landen.
Deze analyse hierna werpt een blik op de opbrengsten en kosten van korte ketenbedrijven die aan rechtstreekse verkoop, vlees- en zuivelverwerking doen.
Met de focus op duurzame partnerschappen, innovatie en duurzaamheid is De Zuivelarij veel meer dan alleen een kaasmakerij: het is een symbool van lokale verbondenheid en culinaire verfijning. Het gebruik van lokale melk verkort niet alleen de keten, maar zorgt ook voor een nauwe band tussen landbouwer, producent en consument. Hoog tijd dus om een bezoekje te brengen aan David De Coster, die De Zuivelarij in 2017 oprichtte.
Door het onvoorspelbare en extreme weer van de laatste jaren moeten landbouwers zich wapenen tegen droogte en overstromingen. Met steun van het LEADER-project ‘Drempels tegen droogte’ plaatsten drie landbouwers in totaal zes regelbare stuwen en houden ze zo meer water vast op hun percelen.