Terug naar Nieuws

Aanpassing tijdelijk aanvullende maatregelen van toepassing vanaf 1 augustus 2024 voor Tong Noordzee en Tong oostelijk Engels Kanaal (VIID) voor KVS

Visserij

De quotacommissie heeft op haar zitting van 23 juli 2024 twee maatregelen ter verdeling van de toegewezen quota voor het klein vlootsegment geadviseerd.

Tong Noordzee - klein vlootsegment

Van 1 januari 2024 tot en met 31 oktober 2024 is het in de ICES-gebieden II, IV, zijnde Noordzee en Schelde- estuarium, voor een vissersvaartuig van het kVS verboden bij de tongvangst een hoeveelheid te overschrijden, die gelijk is aan 28 kg vermenigvuldigd met het motorvermogen van het vissersvaartuig, uitgedrukt in kW.

Er worden geen gecombineerde visreizen toegestaan tussen ICES-gebieden II, IV en VIIf, g, en tussen ICES- gebieden II, IV en VIIa.

Bij gecombineerde reizen tussen ICES gebieden II,IV en een ander ICES gebied dan de de Ierse Zee of het Bristolkanaal blijft het verboden om in de Noordzee en het Schelde Estuarium een hoeveelheid te overschrijden van 200kg/vaartdag (KVS).

Tong oostelijk Engels Kanaal (VIID) - klein vlootsegment

In een vorig bericht stond vermeld:

“Voor de periode 01/05/2024-30/06/ 2024 wordt de hoeveelheid tong in ICES gebied 7d voor het KVS opgetrokken naar 175 kg/vaartdag, binnen het beschikbaar % voor het KVS”.

We verduidelijkten dat de hoeveelheid van 175kg/vaartdag ook van toepassing blijft nà 30 juni 2024 en dat met deze rechtzetting de bijlage bij het bericht van 28 juni 2024 ook in die zin moet worden gelezen.

Meer info

Indien u meer informatie wenst te ontvangen over nieuwe regels, oproepen EFMZVA en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau, kan u zich inschrijven op onze nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur. U vindt er ook regelmatig recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op www.vlaanderen.be/visserij en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur.

Een actuele stand van zaken van de tijdelijke aanvullende quotamaatregelen en eventuele wijzigingen vindt u steeds op onze website bij Vissen in Europese wateren | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be)

Delen: