Terug naar Nieuws

Activiteitenverslag FIVA 2022

Visserij

Vanuit het Financieringsinstrument voor de Vlaamse Visserij- en Aquacultuursector (FIVA) komen Vlaamse middelen voor structuurverbetering in de visserij- en aquacultuursector. Het FIVA geldt als één van de voornaamste bronnen van nationale cofinanciering binnen het Operationeel Programma EFMZV (2014 – 2020). In het activiteitenverslag vindt u informatie over de regelgeving, een overzicht van de ingediende en betoelaagde dossiers en van de uitbetaalde steun in 2022, en de evolutie van het FIVA sinds 2007.



In 2022 werden 24 FIVA-gerelateerde dossiers ingediend voor een totaal projectbedrag van 8.633.727,17 EUR. Er werden opvallend meer dossiers ingediend dan het voorgaande jaar. De meeste van deze dossiers werden onder Unie Prioriteit (UP) 1 ingediend, namelijk: investeringen door reders (17) en onderzoeksprojecten of studies (2). Ook onder UP 2 werd een investeringsdossier ingediend, in dit geval voor aquacultuur. Onder UP 5 werden enkele projecten ingediend rond afzetmaatregelen en promotie. In totaal werd voor ongeveer 2,9 miljoen euro aan FIVA-steun vastgelegd in 2022. De uitbetaalde steunbedragen daalden echter tegenover 2021.



Lees het volledige rapport Activiteitenverslag Financieringsinstrument voor de Vlaamse visserij- en aquacultuursector (FIVA) | Vlaanderen.be.



Wilt u meer weten over de projecten die steun ontvangen vanuit het FIVA? Bezoek dan zeker onze webpagina Realisaties en lopende projecten | Departement Landbouw & Visserij (vlaanderen.be).

Delen: