Terug naar Nieuws

Brochure recreatieve visserij aan de Belgische kust en zee

Visserij

Bent u een recreatieve visser die af en toe aan de Belgische kust of op zee vist? Het Agentschap Landbouw en Zeevisserij heeft een handige brochure samengesteld met de belangrijkste regels voor de verschillende vormen van recreatieve visserij aan de Belgische kust en zee. Hieronder verstaan we: zeehengelen, kruien met een sleepnet, passieve strandvisserij en recreatieve visserij door vaartuigen uitgerust met een visnet. In deze brochure vindt u ook welke vergunning(en) u nodig heeft, wat expliciet verboden is en hoe u de visquota en minimumgroottes van gevangen vis respecteert.

Lees de brochure op Recreatieve visserij | Landbouw en Zeevisserij (vlaanderen.be). Opgelet, de kustgemeenten kunnen extra voorwaarden opleggen. Check daarom ook steeds op voorhand het politiereglement van de gemeente in kwestie. 

Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur

U wil meer weten over de Vlaamse zeevisserij en aquacultuur? Abonneer u dan via Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur​​ op onze nieuwsbrief. Via deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op onze website en interessante weetjes over zeevisserij en aquacultuur.

Delen: