Terug naar Nieuws

Laat uw producenten- of brancheorganisatie in de visserij of aquacultuur erkennen

Visserij

Producenten- en brancheorganisaties in de visserij- en aquacultuursector kunnen door de Vlaamse overheid erkend worden. Zo’n erkenning biedt meerdere voordelen want een producenten- of brancheorganisatie

  • ondersteunt de ketenwerking, 
  • is een georganiseerd aanspreekpunt en gesprekspartner van de sector t.o.v. allerlei (overheids-)instanties (bv. VLAM, FAVV, …),
  • kan Europese subsidies aanvragen ten voordele van de sector (bv. voor afzetmaatregelen of promotie),
  • kan aan de overheid vragen om maatregelen die ze aan de leden van hun organisatie oplegt ook bindend te maken voor niet-leden. 

Hoe u zo’n erkenning kan aanvragen, vindt u op onze website bij Gemeenschappelijke Marktordening | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be).

 

Dit nieuwsbericht werd verspreid via de nieuwsbrief van Zeevisserij en Aquacultuur. Door u te registreren voor deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van nieuwe regelgeving, praktische informatie en beleidsinitiatieven op Europees en Vlaams niveau. Daarnaast vindt u in onze nieuwsbrief frequent recente cijfergegevens, publicaties, aankondigingen van evenementen en updates over aanpassingen op deze website en wetenswaardigheden over zeevisserij en aquacultuur.

Schrijf u in voor de Nieuwsbrief Zeevisserij en Aquacultuur

Delen: