Terug naar Nieuws

Lees de artikels van Veetournee​

Dier

​​​​​​Het Departement Landbouw en Visserij en zijn partners organiseerden vorig jaar opnieuw een Veetournee. Hebt u de Veetournee 2022 gemist? Geen nood! De landbouwpers brengt dit voorjaar de meest interessante bevindingen als artikel, maar u vindt de artikels ook op onze website. Nu al vindt u daar twee artikels: “Windmolens op het landbouwbedrijf: rendabel of niet?” en “Geluk zit in een klein driehoekje”.

Tijdens de Veetournee willen het departement en zijn partners de Vlaamse veehouders en andere ketenpartners informeren en sensibiliseren over actuele landbouwthema’s.

In 2022 kwamen opnieuw heel wat actuele landbouwthema’s aan bod. Tijdens één van deze infosessies ging Pieter Vercruysse (Inagro) dieper in op de rendabiliteit van windmolens op een landbouwbedrijf. U leest het volledige artikel op Veetournee 2022 | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be).

In een andere infosessie deelde psychologe Leen Ballieu tips met land- en tuinbouwers om veerkrachtig om te gaan met de onvermijdelijke uitdagingen van elke dag. Deze infosessie is een onderdeel van het actieplan welbevinden en de campagne ‘samen zorgen we voor de boer’ die het Departement Landbouw en Visserij en ILVO samen lanceerden. U leest het volledige artikel Geluk zit in een klein driehoekje op Welbevinden | Landbouw en Visserij (vlaanderen.be).

Delen: