Het Gemeenschappelijk Visserijbeleid regionaliseert een aantal instrumenten en maatregelen: zoals meerjarenplannen, teruggooiplannen, herstelgebieden, instandhoudingsmaatregelen.
Als groenten en fruit niet verkocht raken, halen de veilingen die vaak uit de markt. Van Europa mogen die overschotten onder bepaalde voorwaarden gratis ter beschikking worden gesteld van organisaties, zodat de voeding niet verloren gaat.
Sinds november 2020 is de Afrikaanse Varkenspest in ons land formeel uitgeroeid. Ons land kan opnieuw onbeperkt varkensvlees uitvoeren binnen de Europese Unie.
Met de focus op duurzame partnerschappen, innovatie en duurzaamheid is De Zuivelarij veel meer dan alleen een kaasmakerij: het is een symbool van lokale verbondenheid en culinaire verfijning. Het gebruik van lokale melk verkort niet alleen de keten, maar zorgt ook voor een nauwe band tussen landbouwer, producent en consument. Hoog tijd dus om een bezoekje te brengen aan David De Coster, die De Zuivelarij in 2017 oprichtte.