App LV-AgriLens

weide bloem bio gras

Wat is LV-Agrilens?

LV-AgriLens is een mobiele applicatie waarmee u foto’s kunt nemen die meteen de locatie en het tijdstip van de foto’s vastlegt. Met behulp van deze foto's kunt u uw dossier vervolledigen, onduidelijkheden wegwerken of bewijs aanleveren. Met de app hebt u ook meteen alle perceelsinfo bij de hand wanneer u buiten aan de slag bent.

U kunt de app hier downloaden.

Download via Google Play Download via Google Play

Download in de App Store Download via App Store

Dankzij de app kan een dossier vlotter verwerkt worden: het Agentschap Landbouw en Zeevisserij maakt voor u taken aan die u kan openen en behandelen met LV-AgriLens. In zo’n taak vragen we u om één of meerdere foto’s te nemen om twijfel in uw dossier weg te werken. We kunnen u bijvoorbeeld vragen een foto te nemen zodat we de teelt op uw perceel kunnen bevestigen. Hebt u liever dat iemand anders (bv. loonwerker, familielid … ) dat voor u doet? Geen probleem, u kan de taak eenvoudig delen.

Bent u buiten aan het werk en wilt u nog vlug iets checken? Open de app, ga naar uw perceel en met één klik krijgt u alle perceelsinfo te zien.

 

Hoe LV-AgriLens gebruiken?

Meer informatie vindt u terug in de handleiding: Handleiding LV-Agrilens

LV-AgriLens heeft drie tabbladen met verschillende doelen:

1. Percelen

Op het tabblad percelen vindt u gemakkelijk perceelsinfo terug. U klikt een perceel aan en krijgt de details van dit perceel. Bent u ingelogd als gekende klant, dan ziet u ook uw eigen percelen en privacygevoelige info over deze percelen.

Via de knop Kaartlagen kan u een aantal handige kaartlagen aan- en uitvinken. 

2. Taken

Op dit tabblad komen taken terecht die het Agentschap Landbouw en Zeevisserij voor u heeft aangemaakt. De taken leest u in door op een door ons gestuurde link te klikken of de bijhorende QR-code in te lezen via de knop rechtsbovenaan dit scherm.

Eenmaal taken ingelezen zijn, kan u hierop doorklikken en ze verder gaan behandelen. Hiervoor moet u meestal naar een specifiek aangeduide locatie gaan (bv. een van uw percelen) om een foto te nemen. Bij een taak kunnen we een of meerdere vragen stellen die u zal moeten beantwoorden.

Door deze taken zo goed mogelijk te beantwoorden, versnellen we de dossierbehandeling.
Taken kan u altijd doorsturen naar wie u wil. Dat kan taak per taak, meerdere taken tegelijk of door de url met de takenlijst. 

3. Foto’s

Hier vindt u alle foto’s terug die u heeft genomen om een taak te beantwoorden. U kan zelf ook foto’s nemen zonder dat u die meteen wil doorsturen. Zo bouwt u een fotogalerij op die u later kan gebruiken. Foto’s kunnen op vraag van het agentschap doorgestuurd worden, maar u kan ook spontaan foto’s naar ons doorsturen.

sierteelt vrouw plukt groenten veld gras
luchtfoto landbouwgrond drone velden

Goede praktijken

 • Neem de foto bij voorkeur terwijl u op het perceel staat. Op die manier kan de AgriLens foto aan het juiste perceel gekoppeld worden.
 • Zorg ervoor dat de foto kwaliteitsvol is: neem geen foto in het donker, stuur geen wazige foto door.
 • Neem minstens één foto per perceel. Een foto die voor 2 of meer percelen voorgelegd wordt, is moeilijk te beoordelen.
 • Zorg ervoor dat duidelijk zichtbaar is waarom de foto genomen wordt. Wat op het veld 100% duidelijk is, is op de foto vaak niet het geval omdat dit een beperkte weergave van het perceel is.
  • Korrelmaïs: Zorg ervoor dat de oogstresten duidelijk zichtbaar zijn op het perceel. Zorg ook dat een voldoende groot deel van het perceel zichtbaar is. 
  • Stalmest: Zorg ervoor dat de stalmest duidelijk zichtbaar is op het perceel. Zorg ook dat een voldoende groot deel van het perceel zichtbaar is. Het is onvoldoende om een foto te nemen van de grond (en de voeten) waarop slechts 1 m² zichtbaar is. Een foto van een mestkar waarbij geen stalmest op het perceel zichtbaar is, kan niet aanvaard worden.

Veelgestelde vragen

Hoe log ik in op LV-AgriLens?

Op de tabbladen Percelen en Foto’s kan u rechtsbovenaan op de knop Inloggen klikken. U vindt deze knop ook terug op het tabblad Instellingen.

Aanmelden op de smartphone is het gemakkelijkste via de applicatie ItsMe. Maar ook via andere digitale sleutels kan u aanmelden. Het activeren en beheren van uw digitale sleutels kan u doen via de webpagina van CSAM van de Federale Overheid, net zoals u dat kan voor het aanmelden op het e-loket op de computer. 

Na het aanmelden via ItsMe krijgt u de mogelijkheid een 4-cijferige pincode in te stellen voor toekomstige logins. Zo hoeft u niet steeds via ItsMe aan te melden, maar maakt u gebruik van de gekozen pincode. U kan de pincode steeds wijzigen in het tabblad ‘Instellingen’.

Bij problemen belt u gratis het nummer 02 214 48 48, elke werkdag van 9u tot 12u30 en van 13u30 tot 16u30.

Kan ik bestaande foto's doorsturen met een taak?

U kan foto's, die u eerder nam, doorsturen met de taak. 

 1. Open daartoe de taak.
 2. Klik op de knop Foto nemen, zoals bij het nemen van een (nieuwe) foto. We gaan in de volgende stap evenwel geen nieuwe foto nemen, maar bestaande foto’s toevoegen. 
 3. Klik daarna op het icoon met de verkleinde foto’s rechts naast de knop waarmee u een foto neemt.  Dit opent de galerij met de foto's die u eerder nam. U kan nu één of meerdere foto's selecteren en deze aan de taak koppelen. 
  • De foto’s in de galerij zijn een verkleinde weergave. Een foto die u hebt toegevoegd, kan u achteraf in groot formaat bekijken, als u extra wil nagaan of het de juiste foto is. Indien nodig, kan u de foto dan vervangen door een andere.
 4. Eens uw selectie van foto’s definitief is, stuurt u de taak door.  

Hoe kan ik de app updaten?

Gebruik altijd de meest recente versie van de app (Agrilens versie 1.2.3). Er worden immers geregeld verbeteringen aangebracht. Noot: wanneer u de app updatet, behoudt u ook gewoon uw foto’s die reeds in de app stonden.

Handmatig updaten

Ga daartoe naar de Playstore (Android) of Appstore (IOS) en zoek de app op. 
Staat er een knop "Werk bij" (of gelijkaardig), werk de app dan bij door op die knop te klikken. Staat er geen knop bij, dan betekent dit dat u de meest recente versie van de app gebruikt.

Automatisch updaten

U kan de Playstore of Appstore zo instellen dat apps automatisch worden geüpdatet. 
Hoe u dit doet, vindt u hieronder: 

Ik kan geen eigen percelen zien. Hoe komt dit?

In de huidige versie van LV-AgriLens hebben we nog geen volledig volmachtensysteem. Na aanmelden kan een klant zijn eigen percelen zien en de eigen percelen van de klantnummers waarvoor hij als verantwoordelijke of medewerker geregistreerd is.  

Ziet u geen eigen percelen onmiddellijk na authenticeren? Dan probeert u best eens even een ander tabblad te open en weer terug te gaan, zo refreshen we de connectie even. 
LV-AgriLens is zo opgezet dat het grootste deel van de functionaliteiten kan gebruikt worden zonder authenticatie. Enkel de eigen percelen en de daarbij horende privacygevoelige gegevens kunnen niet gezien worden zonder authenticatie.

Ik heb een taak gekregen. Hoe kan ik die delen?

Een taak kan u op verschillende manieren delen. In de app opent u de taak en klikt u op de knop Taak Delen. Er wordt een link gegenereerd die u via de communicatie-applicaties op uw smartphone kan delen. 

Wil u meerdere taken in één keer delen, dan klikt u op bovenaan in het Taken-tabblad op Taken Delen en selecteert u de gewenste taken. Er wordt ook hier een link aangemaakt die u dan kan versturen met wie u wil.

Wanneer het agentschap taken voor u aanmaakt, communiceren wij een url en een QR-code. U kan die altijd doorsturen via bijvoorbeeld e-mail. In dat geval worden alle taken die vervat zijn in die link gedeeld.  

Met wie kan ik foto’s delen?

Foto’s genomen via de app kan u op dit moment enkel doorsturen naar het agentschap. U kan ze niet doorsturen naar een collega of familielid of exporteren naar een andere drager. 

Klikken op de takenlink in de e-mail , leest de taak niet in. Hoe los ik dit op? 

Vooreerst, open een takenlink altijd in de e-mailapp op uw smartphone. Niet in het e-mailprogramma op uw vaste pc bij voorbeeld. 

Indien de app de takenlink niet inleest (er verschijnt geen nieuwe taak in de app), dan betekent dit dat de app niet ‘weet’ dat hij de link moet behandelen. In dit geval moet u de app dat even duidelijk maken.

U gaat daarbij als volgt te werk:

 1. Open de instellingen van uw telefoon
 2. Ga naar Apps
 3. Ga naar LV-AgriLens
 4. Ga naar Standaardinstellingen en klik op Instellen als standaard
 5. Zorg ervoor dat Ondersteunde koppelingen openen aangevinkt is
 6. Klik op Ondersteunde webadressen
 7. Zorg ervoor dat het vinkje naast agrilens.landbouwvlaanderen.be aangevinkt is

Stel uw vraag

Hebt u een vraag, contacteer ons dan via

Delen: