- NL
- FR
- DE
- EN
Lokale voedselstrategieën
-
Types van lokale voedselstrategieën / korte keten
De lokale voedselstrategieën / korte keten zijn zeer divers en bestaat uit bedrijven en initiatieven. -
Voordelen en troeven
Voor de land- en tuinbouwer en voor de consument. -
Beleid
Om de lokale voedselstrategieën / korte keten te ondersteunen en stimuleren, strategisch plan. -
Publicaties & websites
Partners die ondersteuning bieden voor de lokale voedselstrategieën / korte keten.
Definitie
Geen vaste definitie, wel basisprincipes
De lokale strategie is ook gekend onder de term "korte keten" en is een duurzaam afzetsysteem waarbij een rechtstreekse relatie bestaat tussen de producent en de consument.
In de korte keten verkoopt de producent rechtstreeks via andere landbouwers of in een samenwerkingsverband aan de consument. Als het over voedsel gaat, spreken we over lokale voedselstrategie.
Contact
Koning Albert II-Laan 35, bus 40 - 1030 Brussel
Tel. 02 552 78 78
Nathalie De Cooman
e-mail: nathalie.decooman@lv.vlaanderen.be