Voor wie is het e-loket?

Wie krijgt toegang?

Het e-loket is toegankelijk voor:

  • Klanten: land- en tuinbouwers, scholen, zorginstellingen, ... die geregistreerd zijn bij het Agentschap Landbouw en Zeevisserij
  • Volmachthouders: derden (gezinsleden, landbouwconsulenten, enzovoort) die via een volmacht acties op het e-loket uitvoeren in naam van een klant van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij. Meer informatie over het verlenen van volmachten vindt u via de helppagina Klantgegevens en volmachten.

U beschikt over een Belgisch eID?

Personen met een door de Belgische overheid uitgereikte geldige elektronische identiteitskaart (eID) en die door het Agentschap Landbouw en Zeevisserij worden toegelaten, kunnen gebruik maken van het e-loket.

Belgische ambassades en beroepsconsulaten geven eID's af bij hun ingeschreven Belgen: Een eID op de ambassade aanvragen

U bent woonachtig in Belgiƫ en u beschikt over een verblijfsvergunning?

U heeft een vreemdelingen eID, of kan dit aanvragen.

U bent een buitenlander die in het buitenland woont?

  • Via eIDAS kunnen burgers van een ander Europees land zich via hun eigen (genotificeerde) nationale identificatie- en authenticatiemiddelen aanmelden op onlinediensten van Belgische overheden.
  • Bestaande Nederlandse gebruikers van het e-loket kunnen de overstap maken naar EIDAS
  • U kan een volmacht verlenen aan personen die gemachtigd zijn om op het e-loket aan te melden

Welk besturingssysteem en browser heb ik nodig?

Het besturingssysteem van uw computer is bij voorkeur een Windows-besturingssysteem met zijn laatste update. Het e-loket wordt tot nog toe niet getest op een MacOS of Linux besturingssysteem zodat we hiervan de werking niet kunnen garanderen.

U werkt bij voorkeur met Google Chrome of Microsoft Edge (Chromium versie) waarin we alle functionaliteiten garanderen.

Bij de Vlaamse overheid staan steeds computers met een kaartlezer voor u klaar waarmee u kan aanmelden op het e-loket Landbouw en Visserij. Neem contact op via Bel ons om een afspraak te maken. U kan ook een kaartlezer krijgen (tot uitputting voorraad en voor klanten van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij).

Wie kan mijn gegevens inkijken?

Uzelf, eventuele personen die u een volmacht gegeven hebt en bevoegde ambtenaren van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij.

Heeft u een vraag over het e-loket? icoon mail ons Mail ons - icoon bel ons Bel ons of start een meekijksessie

Delen: