Prijsnoteringen en publicaties

Elke maand worden de gemiddelde prijsnoteringen van de voornaamste vissoorten in België gepubliceerd. Dit moet de communicatie over de marktprijzen verbeteren en maakt het makkelijker ze op te volgen.

De voornaamste vissoorten zijn:

  • Kabeljauw
  • Tong
  • Schol
  • Garnaal

Zie ook: Gemiddelde prijzen van de belangrijkste vissoorten in Belgische havens

Daarnaast zijn er drie jaarlijkse publicaties over de Belgische visserij die openbaar gemaakt worden. Ten eerste is er het ‘FIVA activiteitenverslag’, dat zowel de werking van het FIVA als de toestand van de visserij- en aquacultuursector globaal aan een breder publiek in één verslag kenbaar maakt. Ten tweede is er de publicatie ‘Aanvoer en Besomming’, dat jaarlijks een overzicht biedt van de resultaten van de Belgische commerciële vissersvloot. Dit document bestaat uit twee gedeeltes: deel A met de resultaten behaald door de Belgische vissersvloot en havens (‘Aanvoer en Besomming’ in de enge zin) en deel B waarin over de algemene context  gerapporteerd wordt waarin de resultaten van deel A behaald zijn. De derde en laatste publicatie is ‘Bedrijfsresultaten’, waarin jaarlijks de economische resultaten van de Belgische rederijen wordt toegelicht.

Tot slot is er meer informatie over de specifieke marktsituatie en tussentijdse nieuwsgeving over de Belgische zeevisserij beschikbaar op de website van de Rederscentrale c.v.. Dit is de enige Belgische producentenorganisatie voor de reders ter zeevisserij. U vindt de site via: www.rederscentrale.be 

Voor marktgerelateerde informatie over de visserij en aquacultuursector in de Europese Unie, kan men terecht bij EUMOFA (European Market Observatory for Fisheries and Aquaculture Products): www.eumofa.eu.

Delen: