Overslaan en naar de inhoud gaan
Agentschap
Landbouw & Zeevisserij

Utilities desktop

  • Contact
  • Over ons
  • Nieuws
  • Agenda
  • Publicaties

Language desktop

  • NL
  • FR
  • DE
  • EN

Main navigation desktop

  • Steun
  • Bedrijfsvoering
  • Plant
  • Dier
  • Visserij
  • Beleid

Main navigation mobile

  • Steun
  • Bedrijfsvoering
  • Plant
  • Dier
  • Visserij
  • Beleid

Utilities mobile

  • Contact
  • Over ons
  • Nieuws
  • Agenda
  • Publicaties

Language mobile

  • NL
  • FR
  • DE
  • EN

Breadcrumb

  1. Dier
  2. Varkens
  3. Bedrijfsmanagement varkens
Varkens
  • Prijs- en marktinfo varkens
  • Bedrijfsmanagement varkens
  • Dierengezondheid, dierenwelzijn en bioveiligheid varkens
  • Voeding varkens
  • Huisvesting varkens
  • Milieu, klimaat en energie varkens
  • Karkasclassificatie en formules aandeel mager vlees varkens
  • Fokkerij en voortplantingstechnieken varkens
  • Praktijkcentrum Varkens

Bedrijfsmanagement varkens

landbouwlandschap
Technische en economische kengetallen varkens
Welke bedrijfskenmerken gaan gepaard met een hoog bruto saldo op varkensbedrijven? En individuele dieropvolging bij vleesvarkens, een onbekende bron van data.
biggen stal voeder varkens
Kraamstal- en speenmanagement
Informatie over kraamstalmanagement, biggen optimaal spenen, hoe omgaan met overtollige biggen ...
wandelpad tussen de velden
Arbeidsorganisatie in de varkenshouderij
Arbeid is een belangrijke productiefactor en -kost op een varkensbedrijf. Het is duidelijk dat bv. voederkosten veel meer doorwegen in totale kostprijs, maar de variatie in arbeidskosten is veel groter dan in voederkosten. Met andere woorden, er is op het vlak van arbeid meer te winnen (of te verliezen) dan je zou aannemen louter op basis van het aandeel in de totale kost.
Varken in het stro
Korte Keten op een varkensbedrijf
Varkenshouders moeten bedrijfskeuzes maken om de toekomst van hun bedrijf veilig te stellen.
Duurzaam ondernemen in de veehouderij
Maatschappelijke veranderingen en veranderingen in de fysieke omgeving vinden steeds sneller plaats en zijn soms nauwelijks voorspelbaar. Hoe kan je je als veehouder daarop voorbereiden en tegen wapenen? Welke aanpassingen vraagt dit en welke verwachtingen moet je als veehouder-ondernemer onvermijdelijk laten varen?

Contact

Suzy Van Gansbeke

Koning Albert II-laan 15, bus 360
1210 Brussel
Belgiƫ

sectoradvies@lv.vlaanderen.be
02 214 48 48
Delen: